Görüş Bildir
Haberler
Haydar Özkömürcü Yazio: Yeni Başlayanlar için Google Reklamları 101

etiket Haydar Özkömürcü Yazio: Yeni Başlayanlar için Google Reklamları 101

Haydar Özkömürcü
25.04.2021 - 10:00 Son Güncelleme: 26.04.2021 - 11:11

Google reklamları ile ürün ya da hizmetinizi Google’da aratan insanların karşısına kolaylıkla çıkabiliyorsunuz. Google reklamlarına yeni başlayan, daha önce tecrübe etmemiş olan ve hızlı bir şekilde ve düşük bütçelerle bu reklam yöntemini denemek isteyenler için bir başlangıç içeriği hazırlamak istedik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Google Ads Express nedir?

Google Ads Express nedir?

Google reklamlarını verebilmek için öncelikle bir Google hesabınız olmalı. Bir Google hesabınız yoksa yeni bir hesap açmalı, varsa da Google Ads hesabı açmalısınız. Hesabınızı ilk açtığınızda sistem sizi kendiliğinden Google Ads Express hesabınıza yönlendirecektir. Öncelikle Google reklamlarının çalışma mantığını kavramak gerekiyor. Google reklamlarında çeşitli anahtar kelimeler belirliyorsunuz. Bu anahtar kelimeleri seçtiğiniz lokasyonda Google’ı kullanarak birileri arama gerçekleştirdiğinde sizin reklamlarınız arama sonuçlarının üst kısmında yer alıyor.

Tabi bunun için öncelikle insanların sizin ürün ya da hizmetinizi nasıl arayabileceğini düşünmeniz lazım. Bu kelimeleri düşünürken biraz yaratıcı olmakta da fayda var. Örneğin bir diş hastanesi için çalışmalarımızı sürdürürken fark etmiştik ki diş implantı araması kadar vidalı diş araması da yapılıyordu. İnsanlar sizin ürününüzün ismini bilmiyor olabilirler. Unutmamak lazım.

Google Ads Express reklamları nasıl verilir?

Google Ads Express reklamlarında öncelikle işletmenizin kategorisini doğru bir şekilde belirlemeniz gerekiyor. Ardından da anahtar kelimelerinizi ve reklam metinlerinizi yazmalısınız. Reklam metinlerini yazmak için özel bir destek almanıza çoğunlukla gerek yok. Zaten oldukça kısa metinler yazabiliyorsunuz. Fakat tavsiyem, her bir hedef için farklı farklı reklam metinleri oluşturmanız ve mümkün olduğunca farklı reklam metinlerini birbirleriyle yarıştırmanız yönünde olacak. Sağladığınız indirim ve avantajlarınızı, rakiplerinize göre öne çıkan farklarınızı yazmanız da faydalı olacaktır.

Google Ads Express reklamlarının püf noktaları

Google Ads Express reklamlarının püf noktaları

Google Ads’in Express sürümü normal Google Ads panelinden çok daha basit, kolay kullanılabilir ve birçok seçeneği devre dışı bırakılmış bir sürüm. O nedenle bütçeniz başta olmak üzere birçok alanı Google’ın yapay zekâsına bırakmanızda fayda olacak. İlk reklamlar için tavsiyem mümkün olan en düşük bütçelerle başlamanız olacaktır. Google zaten size bazı anahtar kelimeler süreç içerisinde önerecek. Bu önerilerden işletmenizle alakalı olanları da mutlaka reklam kampanyanızın içerisine eklemelisiniz.

Express reklamların belki de en önemli noktası lokasyon bazlı olarak çok iyi çalışmaları. İşletmenizin çevresinde olan insanlardan telefon aramaları almak istediğinizi düşünelim. Örneğin bir restoransınız. Restoranınızın konumunu belirttikten sonra sadece çevrenizdeki aranmalarda reklamlarınız çıkacak ve böylelikle uzak bölgelerden gereksiz aranmalar almamış olacaksınız. Hatta eğer bir web siteniz yoksa Google Business hesabınız üzerinden hızlı bir şekilde web sitesi bile oluşturabilirsiniz.

Tabi bitirmeden evvel ufak bir not; işletmenizi seçebilmeniz için Google Harita kaydınızı gerçekleştirmiş olmanız gerekecek. Reklamınızı verdikten sonra ara ara hesabınıza girip gidişatı kontrol etmeyi de unutmayın. 

Instagram

Twitter

Onedio Kobi Özel

Onedio Kobi Özel

Onedio.com ile ürün ve hizmet tanıtımlarınızı yapmak için en efektif ürünümüz olan KOBİ Özel içerik reklam modelimizi öneriyoruz.

Bu çalışma sayesinde markanıza ait tüm sosyal medya hesap bilgilerini, adres bilgilerini, kuruluş hikayesini ve tanıtımı yapmak istediğiniz tüm detayları sizlerden alıyoruz ve editörlerimizin hazırlayacağı bir içerik oluşturuyoruz. Hazırlanan içeriği sizlere ileterek, son onayınız ile yayınımıza başlıyoruz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ahmet Gürcan

4099 ₺. yazan Vestel Android televizyonun fiyatı ile bu kadar oynamayın, farkında değilsiniz ama olan VESTEL marka imajına oluyor.