Görüş Bildir
Haberler
Hayatta Kalmak İçin Yardıma İhtiyaç Var: 26 Bin Kişi Hayata Tutunmayı Bekliyor!

Hayatta Kalmak İçin Yardıma İhtiyaç Var: 26 Bin Kişi Hayata Tutunmayı Bekliyor!

oinkal
13.11.2018 - 12:35

Türkiye'de tamı tamına 26 bin hasta hayata tutunmak için organ bekliyor. Fakat birçok aile organ bağışına sıcak bakmıyor ya da konunun üzerinde durmadan bir kenara itiyor. 26 bin hastanın tüm umutlarının bağlı olduğu organ bağışı hususunda Novartis İlaç ve Organ Nakli Koordinatörleri Derneği'nin yaptığı farkındalık çalışmasına yakından göz atalım...

Toplum olarak organ bağışı bekleyenlere karşı cevapsız kalıp onları zaman zaman görmezden geliyoruz...

Binlerce hastanın yaşam savaşında galip gelmesi için yapabileceğimiz çoğu şeyi yapmayarak, gözlerimizi kapatıyoruz. Acımız ile hayatın değerini unutuyor, acımızı hafifletecek, bir başka yaşamı devam ettirebilme şansını kendi ellerimizle itiyoruz.

İşte tam da bu yüzden Novartis İlaç ve Organ Nakli Koordinatörleri Derneği (ONKOD) işbirliği ile “Hayat Kurtaran İzin” kampanyası hayata geçirildi.

Peki nedir bu "Hayat Kurtaran İzin" ve neden yapıldı?

Organ bağışısına dikkat çekmek için flashmob tekniğini kullanılarak dikkat çekici ve akılda kalıcı bir kampanya filmine imza atıldı. 

Filmde, “Hayat Kurtaran İzin” sloganıyla, ailelerin bir izinle birçok hayatı kurtarabileceğinin altı çiziliyor.

Yapılan projede, hayatı için yardıma ihtiyacı olan birine insanların yardım edip etmeyeceği gözlemleniyor.

Filmde, bir kafede aniden kalp krizi geçiren birine hiç kimsenin yardım etmemesine gelen tepkiler gizli kameralarla kayıt altına alındı. “Hayata tutunmak için yardım bekleyen birine, kimsenin yardım etmemesi ne kadar garip değil mi? Peki o zaman, Türkiye’de hayatta kalmak için organ bekleyen 26.000 hastaya neden yardım etmiyoruz?” sorusuyla herkes bu konuda düşünmeye davet edildi. Bu sayede görmezden gelinen binlerce organ bağışı bekleyen hastaya dikkat çekilmesi hedeflendi.

Sen olsaydın ne yapardın?

Sen olsaydın ne yapardın?

Hayata devam etmek için senin yardımına ihtiyacı olan biriyle karşı karşıya kalsan ne yapardın? Yürümeye devam edebilir ya da kahvenden bir yudum alarak düşüncelere dalabilir miydin? Cevabı az çok tahmin ediyor gibiyiz, fakat durum böyleyken Türkiye'de neden 26 bin kişi hala organ nakli bekliyor?

Sen de etrafında olanlara sessiz kalma! #hayatkurtaranizin

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
7
5
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın