Görüş Bildir
Haberler
Hayatta Hiçbir Şeyin Sonsuz Olmadığını Hatırlatacak Bir Fotoğrafın Hikayesi!

etiket Hayatta Hiçbir Şeyin Sonsuz Olmadığını Hatırlatacak Bir Fotoğrafın Hikayesi!

Ekşi sözlük yazarlarından everestttl'in paylaştığı bu entry sizin de yüzünüzde bir tebessüm oluşturacak.

Not: Bu yazı, yazarının izniyle yayımlanmaktadır!  

Hayatımda bazı ritueller var. Mesela her sabah kahvemi alıp gazetemi okuduğum bank da bunlardan biri. Biraz amerikanvari evet, ama olsun. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Son iki aydır, tahminimce 60 yaşlarında, dişlerinin yarısını kaybetmiş, ağır adımlarla yürüyen, inceden beli eğilmiş, başından şapkası hiç eksik olmayan, sevimli bir amca geliyor her sabah yanıma. Alman disiplini işte, her sabah 7:40-45'te yanımda oluyor. Tanımıyorum.

İki aydır hiç konuşmadık; ama her sabah yanıma gelip oturuyor. Yaptığı tek şey, oturduktan on saniye sonra başını hafifçe gazeteme çevirip göz ucuyla tarihe bakıyor oluşu. Kısık bir sesle Dienstag (Salı) diyor ve gidiyor. Samstag (Cumartesi) diyor ve gidiyor. Haftanın yedi günü böyle. Güne bakmaya geliyor. Ben de arkasından gülümsüyorum sadece. 

Ne olduysa dün oldu. Saat 7:55 olmuştu. Hala gelmemişti. İki aydır ilk defa böyle bir şey oluyordu. Ne okuduğum gazeteye odaklanabiliyordum, ne de kahveden tat alabiliyordum. Gözüm sadece onu arıyordu. Niye gelmemişti? Endişe ediyordum. Başına bir şey mi gelmişti? Gün boyunca aklımdan çıkmadı. 'Montag' demesi gerekiyordu o gün. O kadar kafama takmıştım ki, rüyama bile girdi gece.

Bugün sabah oldu. Ben yine gazetemi ve kahvemi alıp banka oturdum. Sadece gelmesini bekledim, adını bile bilmediğim o adamın. Kahve içiyordum; ama gazete okumuyordum. Saat tam 7:43'te belirdi kendisi. Uzun zamandır böyle mutlu olduğumu hatırlamıyorum. Öyle bir heyecanla açtım ki gazeteyi. Bu defa o başını çevirmeye zahmet etmesin diye epey sağ tarafa doğru okuyordum. Oturdu, on saniye geçti, yine başını çevirdi, baktı, 'dienstag' dedi ve kalkıp gitti.

Bu defa tedbirliydim. Arkasından fotoğrafını çektim. Olur ya bir gün gerçekten hiç gelmez. Anısı kalsın bende.

Bir daha böyle yapma amca.

Gelmeyeceksen bile haber ver.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
267
133
77
13
6
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hz Huni

Bu amca benzeri bir tane de İstanbul maltepe sahilin de var, her sabah işe giderken görüyorum o amcayı sabah 7:45 de orada oluyor. İlginç gidip bir merhaba ... Devamını Gör

Ozan Karadag

Gerçekten anlamadım neresi duygusal, ilginç veya hiçbir şeyin sonsuz olmadığını anlatıyor. Oluşturacak içerik kalmadı herhalde stokta.