Görüş Bildir
Haberler
Hayatınızı Kolaylaştıracak 14 Püf Notası

Hayatınızı Kolaylaştıracak 14 Püf Notası

Bizim Mutfak
08.04.2013 - 16:34 Son Güncelleme: 10.04.2013 - 22:02

Hayatınızı Kolaylaştıracak 14 Püf Notası

Bizim Mutfak hayatınızı kolaylaştırmaya devam ediyor. Unutmayın sizin mutfakta ne varsa Bizim Mutfak'ta da o var!

Sarımsaklı, soğanlı, balıklı yemekler hazırlamak süper ama sonrasında elinizde kalan kötü kokuyu da en kuvvetli sabunla bile çıkartmak mümkün değil. Bu kokudan hemen kurtulmak istiyorsanız size tavsiyemiz bir avuç kuru kahveyi elinizin içinde şiddetle ovalamanız. Kötü kokuda eser kalmayacak.

Marul salatalarımızın baştacı, ama tazesini bulmak ve saklamak da zor. Bir dahaki sefere marulunuzu doğrarken göbek kısmına geldiğinizde durun ve köklü kısmı topraklı bir saksıya gömün. Bir iki hafta içinde marullarınız yenmeye hazır hale gelecek. Yaprakları koparta koparta tazecik salatanızı hazırlayabilirsiniz.

Boya yaparken etrafa saçmamak için bir lastik bantı boya kutusuna geçirin, fırçanızdaki fazla boyayı banta sürün.

Kutu içecekleriniz ılık ve hemen soğumasını mı istiyorsunuz? Her biri için bir parça kağıt havluyu ıslatın ve etraflarına sarın, sonra doğru buzluğa. Soğuma süreleri yarıya inecek.

Kızartma yağı iyice ısınmazsa kızartmalar yumaşak yumuşak olur. Ama yağın kızma derecesini de tespit etmek biraz zor. Bir tahta kaşığın sapını yağa batırın, etrafında kabarcıklar oluşuyorsa yağınız kızartmaya hazır demektir.

Muzların ömrünü uzatmanın bilimsel olarak kanıtlanmış bir yolu olduğunu biliyor muydunuz. Eğer muzları hevenklerinden ayırıp tek tek strech filme sararsanız ömürlerini 2 3 haftaya kadar uzatabiliyorsunuz. Üstelik kararmadan.

Bulaşık makineniz eskisi gibi temizlemiyor mu? Bazı bulaşık deterjanları makinenizin parçalarına hamur gibi yapışabilir. Deterjan gözüne sirke ekleyip makinenizi çalıştırırsanız tüm deterjan artıkları yok olacaktır.

Strech film ve aliminyum folyo askılıklarını pahalı mı buluyorsunuz? 4 plastik askı işinizi görür. Sadece yan çevirip yapıştrmanız yeterli. Aynı fotoğraftaki gibi.

Karıncalar mutfağımızın en büyük belaları değil elbette ama sinir bozucu da olabiliyorlar. Çaresi çıktıkları yerin yakınlarına limon suyu dökmek. Bu çare olmadıysa bira boraks, şeker ve suyu karıştırıp dökün. Yalnız dikkatli olun bu zehirli bir karışım ve çocuklardan ve ev hayvanlarından uzak tutulması gerekiyor.

Yumurta ne kadar taze ise o kadar zor soyulur. Bu minik problemi pişirdiğiniz suya bir çay kaşığı karbonat koyarak aşabilirsiniz.

Aromalı tuzları evinizde yapabileceğinizi biliyor musunuz? İhtiyacınız olanlar, iri çekilmiş kaya tuzu ve sarımsak, kırmızı biber, defne yaprağı gibi lezzetlendiriciler. Hepsini ince doğrayıp tuzla karıştırın sonra bir kağıt havlunun üzerine serin ve 12 saat kurumaya bırakın. Size özel aromatik tuzunuz hazır.

Çileklerin yapraklarını pipet kullanarak ayıklayabilirsiniz.

Bir dahaki sefere çekici elinize vurmamak için çiviyi mandalla tutun.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın