Görüş Bildir
Haberler
Hayat Boyu Düzenli Olmanın Sağladığı 5 İnanılmaz Fayda

Hayat Boyu Düzenli Olmanın Sağladığı 5 İnanılmaz Fayda

Düzenli olmak bazılarına doğuştan verilen bir yetenekken bazıları ömür boyu bu özelliği kazanmak için uğraşır durur. Siz hangi grupta yer alıyorsunuz bilmiyoruz ama biz düzenli olmanın faydalarını saymakla bitiremiyoruz.

1. Aradıkları şeyleri bulmak 3 saniyeden daha kısa sürer.

İster evde olsun, ister ofiste; düzenli insanların aradıkları eşyayı veya dosyayı bulması an meselesidir. Bu özellik sayesinde dar zamanda bile stres olmadan işlerini güzel güzel hallederler. Çok acil durumlarda ise resmen hayatları kurtulur.

2. Evlerine aniden gelen misafirlere karşı asla mahcup olmazlar.

Çünkü zaten her şey yerli yerinde ve olması gerektiği gibi düzenlidir. “Ya kusura bakma ev de biraz dağınık…” gibi söylemlere hayatlarında asla yer yoktur.

3. Düzenli insanlar, başarılı olmaya daha yatkındır.

Düzenli olmak yanında disiplinli olmayı da getirdiği için, çocuk gelişiminden tutun da çalışma motivasyonuna kadar birçok şeyi olumlu etkiler ve genel başarıyı artırır.

O nedenledir ki birçok bilim insanı, yazar veya akademisyenin, düzenli ve disiplinli bir yaşam tercih ettiğini görürüz. Boş yere değildir, sabah saat 5:00’te kalkıp çalışmaları.

4. Düzenli insanlar, zamanı daha iyi kullanır.

Planlı olmayı da düzenli olmanın bir parçası olarak değerlendirirsek, düzenli insanlar zamanlarını çok daha verimli kullanırlar. Çünkü düzenli insanlar, gün içerisinde yapacakları işlerin ne olduğunu ve bu işleri çözmeye nereden başlayacaklarını bilirler. Bu sayede de zamanı en iyi şekilde kullanırlar ve yapmaları gereken işleri hallettikleri için de kafaları rahat eder.

5. İstedikleri şeyleri düzenli olarak yaptıkları için faydasını görürler.

Hepimiz spor yapmak, beslenmek ve uyumak gibi şeyleri düzenli yapmanın ne kadar önemli olduğunu bir yerlerden duymuşuzdur. Bu yapılan şeylerin hepsi daha kaliteli bir hayat yaşamak için edinmeye çalıştığımız davranışlardır ancak faydasını alışkanlığa dönüştürüp devamlı hale getirebilirsek görürüz. Yani bir işi düzenli olarak yapan insanların sağladıkları fayda, hayatlarının sonuna kadar kendileriyle olur.

Bonus: Düzenli bağış yapın!

Bonus: Düzenli bağış yapın!

Siz de Darüşşafaka Cemiyeti’nin “düzenli bağışçısı” olarak, annesi ya da babası hayatta olmayan öğrencilere umut olabilirsiniz! 

http://bit.ly/darüşşafaka-düzenli-bağış

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
120
43
13
11
10
9
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın