Görüş Bildir
Haberler
Havadaki Sinyalleri Görebilme İmkanımız Olsaydı

Havadaki Sinyalleri Görebilme İmkanımız Olsaydı

Technosfer
20.11.2015 - 17:13

Havadaki Sinyalleri Görebilme İmkanımız Olsaydı

Havadaki Sinyalleri Görebilme İmkanımız Olsaydı ?

Hayatımızın her gününde baz istasyonlarından, uydulardan, routerlardan gelen görünmeyen sinyallerle geçiriyoruz. Göremediğimiz bu gizli dünyayı çok tanımıyoruz. Hollandalı sanatçı Richard VİJGEN‘in çalışmaları sonucunda bu gizli olan sinyalleri beynimizin anlayabileceği grafiklere dönüştürüyor. Richard VİJGEN çalıştığı web sitesinde “Erişim noktaları, baz istasyonları ve uyduların oluşturduğu veri kablolarından yayılan sinyallerle tamamen sarılmış durumdayız” demiştir. Richard VİJGEN “THE ARCHİTECTURE OF RADİO” adındaki uygulaması ile belirli bir konumdaki verileri kaynaklardan toplayarak görselleştiriyor.

Creative Application‘ın veri topladığı kaynaklar arasında NASA‘nın Jet Propulsion Laboratuvarının uyfu konumu sistemi Ephemeris, baz istasyonlarının konumlarının bilgilerini toplayarak paylaşan açık harita OpenCellID bulunuyor. Topladığı bu verileri hoş görünümlü, artırılmış gerçeklik stiline sahip bir arayüz gösteriliyor. Bu arayüz ile cihazınızı döndererek etrafınızdaki sinyalleri görmemize olanak sağlıyor.

Aynı fikirle yapılmış birden fazla uygulama vardı ama onlar tek tür iletişime odaklanarak çalışıyordu. Etrafınızdaki her cihazın ve sistemin  gözle görünmeyen dalgalara dayandığını görmek, gerçekten de ilginç. Richard Vijgen, uygulamayı ilerleyen dönemlerde halka açabileceğini söyledi.

Kaynak: http://technosfer.com/havadaki-sinyal...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın