Görüş Bildir
Haberler
Açığa Alındığı İçin Açlık Grevi Yapan Hatice Öğretmen Görevine Döndü

Açığa Alındığı İçin Açlık Grevi Yapan Hatice Öğretmen Görevine Döndü

Hande öçalan
25.06.2015 - 22:59 Son Güncelleme: 26.06.2015 - 01:24

Eskişehir’de bir basın açıklamasına katıldığı için görevinden uzaklaştırılan ingilizce öğretmeni Hatice Yüksel’in mücadelesi sonuç verdi. Yüksel yeniden okulundaki görevine iade edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Eskişehir'de Emniyet Müdürlüğü önündeki bir eyleme katıldığı için gözaltına alınıp soruşturma sonrası açığa alınan ingilizce öğretmeni Hatice Yüksel, 79 gün sonra görevine iade edildi.

Yüksel, tekrar göreve dönmesi için 24 Nisan'da Porsuk Bulvarı'nda 'Basın açıklamasına katılmak suç değildir, işimi ve öğrencilerimi istiyorum' yazılı pankart açıp imza kampanyası başlatmıştı. 

İngilizce öğretmeni Hatice Yüksel 2 hafta içerisinde bin 685 imza toplayarak imzaları Valiliğe teslim etmiş ancak bir sonuç alamayınca 27 Mayıs'ta Porsuk Bulvarı'nda çadır kurarak imza kampanyasını tekrar başlatmıştı.

Yüksel, 16 Haziran'dan itibaren ise süresiz açlık grevine başlamıştı.

Sevincini Destekçileriyle Paylaştı

Sevincini Destekçileriyle Paylaştı

Bugün öğleden sonra, Porsuk Bulvarı'ndaki çadırın önünde göreve döndüğünü Eğitim-Sen üyeleri ile kendisine destek verenlerle paylaşan Hatice Yüksel, 79 gün sonra görevine dönerek, açlık grevini de sonlandırdığını açıkladı. Pankartlarla karşılanan öğretmen, destekçilerinin önünde yaptığı konuşmada şöyle dedi:

"Birlikte direndik birlikte kazandık"

"Birlikte direndik birlikte kazandık"

'Zafer direnen emekçinin olacak dedik ve bunu bir kez daha gösterdik. Bugün öğleden sonra saat 3'te Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü'nden arandım ve çağırıldım. 

Orada görevime tekrar Beylikova Atatürk Ortaokulu'na döndüğüme dair yazı bana tebliğ edildi. Her zaman olduğu gibi son sözü yine direnenler söyledi. Bu direniş benim olduğu kadar tüm emekçilerin direnişiydi ve bu zafer de tüm emekçilerin zaferi oldu. Hepimize kutlu olsun diyorum. 

Bu bize göstermiştir ki birlikte dayanışma içinde olduğumuz zaman her türlü güçlüğün, her türlü engelin üstesinden gelebiliriz. Süreç boyunca yanımda olan beni yalnız bırakmayan destek verenlere çok teşekkür ediyorum. Birlikte direndik birlikte kazandık. Bu direniş göreve iade edilmemle ilgiliydi. Göreve iade edilmemin zaferi hepimizin zaferidir.'

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0