Görüş Bildir
Haberler
Hatice Kaçmaz Cinayetinde ‘Tutku İndirimi’ Veren Mahkeme HSYK’ya Şikayet Edildi

Hatice Kaçmaz Cinayetinde ‘Tutku İndirimi’ Veren Mahkeme HSYK’ya Şikayet Edildi

FreiGeist
18.12.2015 - 09:35 Son Güncelleme: 18.12.2015 - 12:50

TRT sanatçısı Hatice Kaçmaz cinayetinde sanığın “tutku derecesindeki sevgisi” gerekçe gösterilerek daha az ceza almasına neden olan hâkimler HSYK’ya şikâyet edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

TRT sanatçısı Hatice Kaçmaz (33), 2014 yılında evlilik teklifini reddettiği Orhan Munis tarafından 15 bıçak darbesiyle öldürüldü. Ankara 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi, Munis’e “tasarlayarak adam öldürme” suçu yerine daha az ceza almasına neden olan “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezası verdi.

Mahkeme, gerekçeli kararında cinayetin “tutku derecesindeki sevgiden kaynaklı duygusallığın etkisi ve ruh hali üzerinde yarattığı hiddetle” işlendiğini kaydetti. 

Hürriyet’ten Mesut Hasan Benli’nin haberine göre, Kaçmaz’ın ailesinin avukatları, mahkeme heyetini Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na (HSYK) şikâyet etti.

‘Karar ile kadın cinayetlerini meşru sayılıyor’

‘Karar ile kadın cinayetlerini meşru sayılıyor’

Türkiye’de günde 5 kadının erkek şiddeti sonucu hayatını kaybettiğinin hatırlatıldığı dilekçede “Karar ile kadın cinayetlerini meşru sayılmasına sebep olan dolayısı ile Anayasa ve sözleşmelere aykırı davranan şikâyet edilenler hakkında disiplin cezası verilmesini talep ederiz” denildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
42
8
6
4
2
1
0