Görüş Bildir
Haberler
Hasta Bünyeye İlaç Gibi Gelen Ezogelin Çorba Tarifi

etiket Hasta Bünyeye İlaç Gibi Gelen Ezogelin Çorba Tarifi

Pudra Sekeri
13.04.2017 - 16:23

Havalar soğuduğu zaman hem içimizi ısıtması için hem de hasta olmamak için mutfağımızın yöresel zenginliklerinden olan çorbalara yöneliyoruz. Ezogelin çorbası da önemli şimdi. Herhalde 'Hasta olanların en çok tercih ettiği çorbalar nelerdir?' diye 100 kişiye sorsak ve 5 popüler cevap arasak ilk sırada bu şahane ezogelin çorbası gelirdi. Yani öyle de kötü gün dostu bir çorba bu.

Bu leziz çorbanın tarifine geçmeden önce tarifi bulup bugünlere kadar gelmesini sağlayan ve bizleri bu güzel tatla tanıştıran Ezo Gelin'i de anmalıyız. Anlatılanlara göre Ezo Gelin, bir yoksulluk ya da kıtlık zamanında evde az az kalan malzemelerle hazırlamış bu güzel çorbayı ilk kez. Ezo Gelin güzelliği ve hamaratlığıyla da meşhur olunca ezogelin çorba tarifi bugünlere kadar gelebilmiş. 

Onun kadar güzel yapabilir miyiz bilmiyoruz ama soğuk kış günlerinde içimizi ısıtacak bu çorbayı mutlaka kendimiz de yapmayı denemeliyiz. Her şeyi anneden, eşten, arkadaştan beklememek lazım. Hadi gelin bu muhteşem ezogelin çorba tarifine bakalım.

Ezogelin çorbası için malzemeler

Tüm malzemeler hazırsa başlayabiliriz!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
125
49
19
18
17
12
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın