Görüş Bildir
Haberler
Hanımcı Olmanın Erkeğin Ömrünü Uzattığına Dair Çok da Bilimsel Olmayan 11 Kanıt

etiket Hanımcı Olmanın Erkeğin Ömrünü Uzattığına Dair Çok da Bilimsel Olmayan 11 Kanıt

Vakur Barut
26.01.2018 - 00:03

İnsanlar hanımcı olmakla kılıbık olmayı karıştırıyor maalesef. Oysa kılıbık olmak bir karakter meselesiyken hanımcı olmak bir felsefedir. Burada kılıbık erkekleri yerecek değiliz, onun dahi kendi içinde tutarlı, dengeli ve sağlıklı yönleri var. Ama biz size burada hanımcılığın erdemlerinden bahsetmek istiyoruz. Her ne kadar İsviçreli bilim insanları henüz bu konu üzerine detaylıca eğilmemiş olsalar da bizim de elimiz armut toplamıyor, birkaç küçük araştırma yaptık şükür. 

Ne demiştik; hanımcılık bir felsefedir, bir yaşam tarzıdır. Gelin bu yaşam tarzının erkeklerin hayatını nasıl kolaylaştırdığına, erkeğin ömrünü nasıl uzattığına kısaca bir göz atalım. 

Sloganımız neydi? “Hanımcılık yaşatır!”

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Her şeyden önce tek eşli bir yaşam cinsel sağlık demektir, cinsel sağlık uzun ömür demektir.

Bunu biz demiyoruz bilimin kendisi diyor, sevişilen partner sayısı arttıkça cinsel yolla bulaşan hastalıklara yakalanma riski de doğal olarak artıyor. Oysa hanımcı böyle mi? Kafası rahat, korkusu yok.

2. Hanımcı kimselerin stres seviyesi düşük olur.

Stres derken bahsettiğimiz işyerindeki, okuldaki vs. stres değil mesela, o yüksek olabilir bilemeyiz. Ancak ilişkisinde yaşadığı stres seviyesi gayet düşüktür. Çünkü gerilimden uzak, anlayış çerçevesinde, uyumlu bir ilişkisi vardır. Arayış içinde değildir, ilişkide bulunduğu konumdan memnundur.

3. Akıl sağlıkları inanılmaz yerindedir, çünkü kavga gürültü, kıskançlık, kararsızlık vs. yok.

Çünkü hanımcılık bir yönüyle kabulleniş demektir. Kabullenişin olduğu yerde kavga, gerilim, vs. yoktur. Kararlar ortak alındığı için veya hanım aldığı için kararsızlık da yoktur. E onun akıl sağlığı yerinde olmayacak da kimin olacak?

4. Düzenli bir yaşam hanımcı bireyin alameti farikasıdır.

Bu yaşam biçimine rutin diyenler de çıkacaktır elbette ama bal gibi düzenli yaşamdır. Bu düzenli yaşam kişiyi birçok olumsuzluktan itinayla uzak tutar, kaliteli ve sağlıklı bir hayat vadeder.

5. Ev işleri = Spor = Sağlık

Çok basit bir denklem, çoğu insanın kılıbıklık olarak nitelendireceği ev işlerine hunharca yardım etmek kişiyi dinç tutacaktır. Perde asmak, makineyi boşaltmak, süpürge açmak derken bi bakmışsınız adonis bile çıkmış. Olmaz demeyin, olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hanımcı erkekler kendileriyle barışık olur bu da mutluluk demektir.

Mutlu olunca hangi hormonların salgılandığını, bunun insan sağlığı üzerinde ne gibi etkileri olduğunu anlattırmayın bana. Serotoninden girer, endorfinden çıkarım mesele o değil. Mesele hanımcı erkekler daha mutludur, daha sakindir, daha huzurludur bu da uzun yaşam demektir.

7. İlişki meselesini kafasında halletmiş bir bireyin kendini hayatın diğer alanlarında göstermesi çok daha kolay olur.

İlişki kaynaklı stres, rahatsızlıklar, sıkıntılar ortadan kalkınca kişinin daha çok sevdiği şeylere yönelmesi, iş yerinde daha verimli olması, hobiler edinmesi, vs. çok daha kolay olacaktır. Kendini rahatlatmak için çok sayıda kanal bulan kişi elbette ki uzun bir yaşam sürecektir. Her gün kavga eden sen mi uzun yaşayacaksın?

8. Hanımcılık beyni çalıştırır, hafızayı güçlendirir.

Bir kere yalan söylemezsin, yalanlarını hatırlamak gibi bir derdin olmaz. Özel günleri, o gün giydiklerini, vs. aklında tutmak ise hafızayı güçlendirir. Bunama, Alzheimer, vb. dertleriniz olmaz. Sudoku çözeceğinize hanımcı olun daha çok faydasını görürsünüz.

9. Bedavadan mutlu olmanın en kestirme yolu: Hanımcılık

Düşünsene millet mutlu olabilmek, akıl sağlığını korumak için neler yapıyor. Oysa sen sadece onu mutlu ederek, onun isteklerini yerine getirerek bedavadan mutlu oluyorsun. Bunun ne kadar kıymetli bir şey olduğunun farkında mısın? Ol işte, ömrün uzuyor misler gibi.

10. Beğeniler, iltifatlar ve ardından gelen pozitif enerji.

Küçümsemeyin, pozitif enerjinin vücudunuzdaki etkileri muhteşemdir. Diğer insanların size hayran olması, ne kadar iyi biri demesinin yarattığı eşsiz aura sizi çepeçevre saracak ve mistik bir kalkan oluşturacak. Belki siz görmüyorsunuz ama bu pozitif enerji sizi ayakta tutuyor. Rahat 2 yıl koy buradan cebe.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Her şeyin bir karşılığı var da hanımcılığın yok mu?

i.pinimg.com

Yani siz sürekli hanımınızı mutlu edeceksiniz de o öylece duracak mı? Elbette hayır, her şey karşılıklı. O da sizi mutlu etmek için gayret sarf edecektir. Hal böyle olunca bizzat hanımınız eliyle kafadan 3-4 yıl ömür kazanırsınız. Hadi bilemedin 2-3 yıl.

BONUS: Sevginin verdiği güç

Sevginin gücünü bilmeyenimiz yok, bilmiyorsanız da öğrenin. Verdiğiniz ve aldığınız bu sevgi sizin bağışıklık sisteminiz olmuş durumda. Üzerinize giydiğiniz bir zırh adeta. Böyle devam edin, 100+ yıl yaşamazsanız bizi bulun. Gerçi biz burada olur muyuz o meçhul, zira siz bir istisnasınız bayım.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
196
98
60
49
22
5
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın