Görüş Bildir
Haberler
Hangi Tükenmişlik Türüne Sahipsin?

Hangi Tükenmişlik Türüne Sahipsin?

Yaşadığımız şeyler veya yaşamak zorunda olduğumuz şeyler bizi zamanla yıpratır. Bu test ile hangi tükenmişlik türüne sahip olduğunu söylüyoruz!

Eğer hazırsan;

Haydiiii!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Önce cinsiyetini seçer misin?

2. Yaşını da!

3. Söyle bakalım bugün modun hangisi?

4. Peki hayatında şu an ne olsun isterdin?

5. Uyandığında nasıl biri oluyorsun?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Peki geceleri uyumadan önce ne düşünüyorsun?

7. Şu an olmak istediğin bir yer seç.

8. Son olarak şu an hayatında her şey yolunda gidiyor mu?

Duygusal tükenmişlik...

Sen duygusal tükenmişlik türüne sahipsin. Duygusal olarak yıprandığın bir dönemden geçmişsin ve bu dönemi de bir türlü atlatamamışsın. İnsanların senin duygularını hiçe saydığı ve pek de önemsemediği o günlerde hep hatayı kendinde aramışsın. Şimdi yaşadığın her şeyi düşününce aslında suçlu olanın sen olmadığının farkındasın. Duygusal biri olarak çok fazla hassassın. En küçük bir problemde hayatın durma noktasına gelebiliyor. Problemler karşısında pek çözüm bulabilen biri değil, daha çok başkasının yardımına ihtiyaç duyan birisin. Her ne kadar hayatında problemlere fazla yer vermeyen biri olsan da karşına çıkan şeyleri de kolay atlatamıyorsun. Daha ince fikirli ve düşünceli biri olarak, Karşına çıkan insanların düşüncesiz olması seni şaşırtıyor. Sen onlara oldukça nazik yaklaşırken o kişilerin etrafında sen yokmuşçasına davranışları seni sinirlendiriyor. Ne kadar sinirlensen de yine kendi içine attığın ve kendi içinde yaşadığın her şey, sende duygusal olarak yük oluşturuyor. Yaşadığın şeyleri düşünerek sürekli bir suçlu arıyorsun. Sen suçlu olmadığını biliyorsun ama yaşadığın şeylerin bir bedeli olmalı diye düşünüyorsun. Duygusal tükenmişlik şu an için senin mantıklı hareket etmeni engelleyen en büyük şey. Bu dönemde karar verirken tekrar tekrar düşünmeli ve önceliğin kendin olmalı...

Ruhsal tükenmişlik...

Sen ruhsal tükenmişlik türüne sahipsin. Ruhen kendini bitkin ve yorgun hissediyorsun. İçinde bir şeylerin eksikliği veya tamamlanmamış şeyler olduğunu biliyorsun. Uzun süredir hissettiğin bu şeyler sende artık ağırlık yapmaya başlamış. Adını tam anlamıyla koyamadığın veya tam olarak neden olduğun bilemediğin bir durumun içindesin. Psikolojik olarak iyi hissetmediğin ve içinden bir yerden sonra hiçbir şey yapmak gelmediği bir durumdasın. Bu süreç senin için zor geçiyor. Bir gün biteceğini biliyorsun ama şu an bitmesi için çabalamıyorsun. Alışmışlık veya bu ruhsal tükenmişliğin getirdiği rahatlıkla kendini bir yere kapatmışsın. Senin dışında olan bütün olayları görmezden geliyor ve duymuyorsun. Seninle ilgili olsa da pek ilgilenmiyorsun. Seni hayata bağlayan ya da bir zamanlar sana iyi gelen her şeyi bir kenara bırakmışsın. Kendinde ve hayatında eski neşeni ve keyfi bulamıyorsun. Bu sürecin bir an önce bitmesini istiyorsun. Ruhen tükendiğin şu günlerde, tekrar bir şeyler için heyecanlanmaya belki de hayatında bazı yeniliklere ihtiyacın var. Monoton olarak devam eden her şeyden uzaklaşmalısın.  Eskisi gibi olmak veya yeni bir sen yaratmak için gerekli olan ilk şey, seni bu hale getiren şeylerden uzaklaşmak olmalı.

Bedensel tükenmişlik...

Sen bedensel tükenmişlik türüne sahipsin. Şu aralar hiçbir şey yapmaya halin olmuyor. Enerjin giderek düşmüş ve ne kadar dinlenirsen dinlen bir şekilde kendini yorgun hissediyorsun. Bu bedensel tükenmişliğin sebebi psikolojinden geliyor. Kendini bir şeyler için çok fazla zorlamış ve sorumluluk yüklemişsin. Bazı olumsuz giden veya istediğin gibi gitmeyen şeyler nedeniyle de kendini suçlamışsın. Bu sorumluluklar, suçlamamlar, sürekli düşünme halleri artık seni psikolojik olarak değil, bedensel olarak etkilemeye başlamış. Yani içinde başlayan her şey dışına vurmuş. Bir şeylerin planını yapıyor ve hayatını tekrar düzene sokmak için çabalıyorsun. Bunu planlamak senin için kolay aşamayken, işleme koymak oldukça zor. İçinden pek bir şeyin gelmediği ve kendin için bile bir şeyler yapmak istemediğin şu süreçte seni kendine getirecek şeylerden biri yeni insanlar. Tekrar düzenini oturtmak, eski enerjini ve mutluluğunu yakalamak için etrafında birilerine ihtiyacın var. Negatif olan her şeyden uzaklaşman gerektiği gibi pozitif olan şeylere de yaklaşman gerekiyor. Bir şeyleri bitirmeli ve düşünmek zorunda olduğun şeylerden kurtulmalısın. Senin bedensel tükenmişlik türün hayatına devam etmeni engelliyor. Bu durumu bitirmek de hem yarım kalmış şeyleri tamamlamaktan hem de yeniliklere adım atmaktan geçiyor.

Bu içerikler de ilgini çekebilir,

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
84
15
11
8
5
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın