Görüş Bildir
Haberler
Hangi Rakama İnanacağız? İşsizlik Sayısı Bir Ayda TÜİK'e Göre 11 Bin İŞKUR'a Göre 200 Bin Arttı

Hangi Rakama İnanacağız? İşsizlik Sayısı Bir Ayda TÜİK'e Göre 11 Bin İŞKUR'a Göre 200 Bin Arttı

Ağustos 2021’de kayıtlı işsiz sayısı İŞKUR’a göre 200 bin kişi artarken, TÜİK’e göre 11 bin arttı. DİSK-AR, yayınladığı raporunda bu kadar farkın ciddi bir güvenilirlik sorunu yarattığına işaret etti. Diğer yandan veriler, neredeyse her 3 genç kadından birinin işsiz olduğunu ortaya koydu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Araştırma Merkezi (DİSK-AR), bugün yayınladığı ‘İşsizlik ve İstihdamın Görünümü’ raporunda, TÜİK ve İŞKUR’un açıkladığı işsiz sayılarındaki farklılığa dikkat çekti.

İŞKUR'a göre Ağustos 2021'de kayıtlı işsiz sayısı 199 bin 385 bin kişi artarken, TÜİK'e göre sadece 11 bin arttığının belirtildiği raporda, “İŞKUR kanalını kullanan 200 bin işsizin 189 bini TÜİK verilerine yansımamıştır. İki kurumun işsiz sayıları arasında uçurum var” denildi.

'Ciddi bir güvenilirlik sorunu yaratıyor'

'Ciddi bir güvenilirlik sorunu yaratıyor'

İŞKUR verilerinin kayıtlara, TÜİK verilerinin ise ankete dayalı olduğunun altı çizildiği raporda “İki veri arasında bu kadar büyük fark olması ciddi bir güvenilirlik sorunu yaratıyor” ifadelerine yer verildi.

Raporda, TÜİK'in istihdam verilerinde Temmuz 2021 ve Ağustos 2021 aylarında büyük dalgalanmalar yaşandığını belirtildi.

Raporda, TÜİK'in istihdam verilerinde Temmuz 2021 ve Ağustos 2021 aylarında büyük dalgalanmalar yaşandığını belirtildi.

Buna göre, TÜİK’in son verilerinde Ağustos 2021'de istihdam edilenlerin sayısının bir önceki aya göre toplam olarak 14 bin kişi azaldığı belirtildi. İstihdam tarım sektöründe 26 bin kişi, sanayi sektöründe 217 bin kişi, inşaat sektöründe 83 bin kişi artarken, hizmet sektöründe ise 341 bin kişilik düşüş yaşandı.

Temmuz 2021'de istihdam edilenlerin sayısı ise, bir önceki aya göre toplam olarak 125 bin artmıştı. Temmuzda istihdam edilenlerin sayısı bir önceki aya göre tarım sektöründe 17 bin kişi, hizmet sektöründe 454 bin kişi, artarken sanayi sektöründe 287 bin kişi, inşaat sektöründe 60 bin kişi azalmıştı.

Her 3 genç kadından biri işsiz

Her 3 genç kadından biri işsiz

Ağustos 2021 Hanehalkı İşgücü Araştırması (HİA) verilerine göre, işsizlik türlerinin en yüksek olduğu kategori yüzde 29,3 ile geniş tanımlı kadın işsizliği oldu.

Yüzde 28,9 olan genç kadın işsizliği ise ikinci sırada yer aldı.

Ağustos 2021'de 15-24 yaş arası gençlerde işsizlik oranı ise yüzde 22,7 olarak gerçekleşti.

Kadınlarda dar tanımlı işsizlik oranı yüzde 15 iken kentsel (tarım dışı) kadın işsizliği oranı 3,7 puan yüksek olarak yüzde 18,7 oldu.

DİSK-AR’ın söz konusu raporunda, bu verilerden yola çıkarak ‘neredeyse 3 kadından birinin işsiz olduğu’ ifade edildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
9
4
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mert Demir

tr de ne doğru ki

2side doğru değil daha fazla belliki. Bu gidişat çok kötü ve bunlar o koltukta durdukça felakete gidiyoruz.

kabus

iki veriyede inanmayin iskur is arama statusu aktif olmadikca issiz saymıyor. her sene falan otomatik deaktif editor issiz sayisi az gostermek icin benimki b... Devamını Gör