Görüş Bildir
Haberler
Hangi Osmanlı Paşasısın?

etiket Hangi Osmanlı Paşasısın?

Trex
15.02.2017 - 14:08

Asırlarca 3 kıtaya hükmetmiş Osmanlı'da nice paşalar geldi geçti.  Bazıları padişahlardan daha çok konuşuldu. Bazıları günümüzde bile hala etkili. Peki sen tarih sahnesine kendi yer etmiş bu paşalardan hangisisin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Öncelikle bir padişah seçelim sana.

2. Şimdi de bir Osmanlı yemeği seç.

3. Şimdi de bir hat eseri seç.

4. Koskoca Osmanlı paşasısın. Nereye fethetmek isterdin?

5. Söylenişi en güzel Osmanlıca kelime hangisi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Osmanlı dönemine ait mimari eserlerden birini seç şimdi de.

7. Ata binmeyen paşa olmaz. Seç birini bakalım.

8. Son olarak Osmanlı'yı anlatan bu dizilerinden birini seç.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Mustafa Kemal Paşa!

Mustafa Kemal Paşa!

Sen Osmanlı döneminde yaşasan Mustafa Kemal Paşa olurdun. 

 Seni tanımlamak için tek kelime yetmez.  Ama en önemli özelliğin hangisi dersen, elbette idealist ve yenilikçi deriz. Sen zor zamanlarında ideallerinden vazgeçmeden imkansız işleri başarmak için gelmişsin dünyaya.  Mantığınla hareket eden son derece rasyonalist bir insansın. Kafan berrak. Ne yaptığını çok iyi biliyorsun ve çevreni de çok kolay etkileyebiliyorsun.

Enver Paşa!

Enver Paşa!

Sen Osmanlı döneminde yaşasan Enver Paşa olurdun. 

Her şey önce sen idealist bir insansın. Hedeflerini belirliyor ve onun uğruna her şeyini geride bırakmaya hazırsın! Amaçların birçok insan tarafından tepki görse de pek umrunda olmuyor. Hayatta senin için siyah ve beyazlar var. Arasında bir renk yok. Kesinlikle ortayolcu biri değilsin. Azmin ve hırsınla birçok insanın hayranlığını kazanmış bir lidersin ama hırsın bazen gözlerini kör edebiliyor ve çevrene zarar verebiliyor.

Pargalı İbrahim Paşa!

Pargalı İbrahim Paşa!

Sen Osmanlı döneminde yaşasan Pargalı İbrahim Paşa olurdun!

Sen adalet timsali bir insansın. Çevrende haksızlıklara tahammülün hiç yok. Bu özelliğin nedeniyle de insanların sana güveni oldukça yüksek. Kimseyi hayalkırıklığına uğrattın görülmüş değil. Ayrıca sanat ve kültüre de oldukça önem veriyorsun. Estetik zevklerin de oldukça gelişmiş!

Sokullu Mehmet Paşa!

Sokullu Mehmet Paşa!

Sen Osmanlı döneminde yaşasan Sokullu Mehmet Paşa olurdun!

Sen bir kariyeristsin! Hayatının önceliği kariyerin. İşinde son derece titizsin. Başarıya odaklanmış durumdasın! Kariyer basamaklarını tek tek aşacak her türlü donanıma sahipsin. Gerektiğinde sorumluluk alabiliyorsun. Üstlerinin yetersiz olduğunu hissettiğinde bile öne çıkabiliyorsun. Dikkat et! Bu kariyerini sonlandırabilir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1433
746
248
145
137
77
75
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Emre Ateş

Diriliş ertuğrul osmanlı döneminde değil Selçuklu döneminde geçiyor.

Pasif Kullanıcı

YAŞA MUSTAFA KEMAL PAŞA YAŞA

shadesof_earth

Atamız osmanlının kökünü kazımış bir önderdir. onu osmanlı paşası adı altında lanse ederek hakaret edemezsin. kendine gel onedio.

Mert Aslan

lan hıyarağası adam okuma yazmayı savaşmayı osmanlı mekteplerinden öğrendi insan kendi geçmişini inkar edebilirmi gerizekalı herif atam inkar etmemiş sana no... Devamını Gör