Görüş Bildir
Haberler
Hangi Meslekler Robot İşçiler Tarafından Ele Geçirilecek

Hangi Meslekler Robot İşçiler Tarafından Ele Geçirilecek

Tamindir
16.12.2015 - 11:28

Tamam, aslında hepimiz robot gibi çalışıyoruz. İşe gidişimiz, gelişimiz her şey son derece rutin ve sıkıcı olabiliyor. Ama ne kadar robot gibi çalışsak da, bir robotun bizi işimizden etmesini göze alabilir miyiz? Bence hayır. Oysa bilim adamları çok yakın bir gelecekte beyaz ve mavi yakalı pek çok çalışanın yerini robotların alabileceğini, otomasyonun kaçınılmaz olacağını savunuyorlar. Bu durum şimdilik çok göze batmıyor ancak ciddi ve etkileyici örnekleri var.

Yapılan araştırmalar pek çok iş kolunun kolaylıkla robotlar tarafından da yapılabileceğini ortaya koyuyor. Bu noktada gerçekleştirilen araştırmaların en etkilisi ve çarpıcı olanını sizler için derledik. Bu araştırma 2025 yılına kadar hangi iş kolunun otomasyona geçebileceğini, kimlerin işini robotlara ya da makinelere kaptırabileceğini net bir şekilde ortaya koyuyor.

BBC televizyonu ekonomi departmanı ve Creative Commons – PokerStars tarafından hazırlanan bu infografik hangi iş kolunun otomasyona geçme şansının ne kadar yüksek olduğunu ortaya koymuş. Araştırmanın arkasında CBS, BBC, Wall Street Journal ve benzeri pek çok yayın kuruluşu olduğu gibi McDonald's, Amazon, Pew Internet araştırmaları  ve Oxford Üniversitesi gibi kurumlar da var.

Kaynak: http://blog.tamindir.com/yerinize-bir...

Bir Makinenin İşinizi Elinizden Alma Olasılığı Nedir.?

Bir Makinenin  İşinizi Elinizden Alma Olasılığı Nedir.?
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
9
8
5
2
2
2