Görüş Bildir
Haberler
Hamilton, Bahreyn'de Üst Üste Dördüncü Pole Pozisyonunu Aldı

Hamilton, Bahreyn'de Üst Üste Dördüncü Pole Pozisyonunu Aldı

Fatih
18.04.2015 - 21:31
İçeriğin Devamı Aşağıda

2015 Formula 1 ampiyonası’nın 4. yarışı olan Bahreyn GP öncesinde pole pozisyonu Mercedes pilotu Lewis Hamilton’un oldu.

Bu sene gerçekleştirilen 3 yarışa pole pozisyonundan başlayan Hamilton yine polü kimseye bırakmadı. Son anda attığı 1.32.571’lik derecesiyle en hızlı isim olarak yarınki yarışa ilk sıradan başlama hakkını elde etti.

Hamilton’un yanında yarışa başlayacak isim Ferrari’den Sebastian Vettel olacak. Vettel, pole pozisyonundan 0.4 sn yavaş kaldı ancak Mercedes pilotlarının arasına girmeyi başardı.

Mercedes’in diğer pilotu Nico Rosberg, bir kez daha takım arkadaşını geçemedi. Takım arkadaşının yarım saniye gerisinde kalan Rosberg yarışa 2. çizgiden başlayacak.

Son seanslarda olduğu gibi ilk 4 sırayı Mercedes ve Ferrari pilotları kaptı. Hamilton, Vettel ve Rosberg’in ardından en hızlı isim Kimi Raikkonen oldu.

İlk 4 sırada Mercedes ve Ferrari’nin yer almasının ardından Williams pilotları alıştıkları 5 ve 6. sıralarda yer buldu. Williams pilotları içerisinde Bottas, Massa’nın önünde yer almayı başardı.

Williams pilotlarını Red Bull’dan Daniel Ricciardo takip ederken onun arkasında Force India’dan Nico Hulkenberg ve Toro Rosso’dan Carlos Sainz yer aldılar.

Sıralamalarda ilk 10’u tamamlayan isim, son seansa kalmasına rağmen daha iyi derece elde edemeyen Lotus pilotu Romain Grosjean oldu.

Sıralamalarda son seansı kıl payı kaçıran isim Force India’dan Sergio Perez olurken onu Sauber pilotları Felipe Nasr ve Marcus Ericsson takip ettiler.

Bu sene ilk defa sıralamalarda 2. seansa geçmeyi başaran McLaren ve Fernando Alonso 14. olarak bu seneki en iyi derecelerini elde ederken onu Toro Rosso’dan Max Verstappen takip etti.

Lotus’tan Pastor Maldonado, güç ünitesi sorunu yaşadığı ilk seansta elenirken ilk seansın sürprizlerinden birisi de Red Bull’dan Daniil Kvyat oldu.

Bu hafta sonu sorunlarla boğuşan McLaren pilotu Jenson Button derece yapamadı ve son sıradan yarışa başlayacak.

TRF1

Kaynak: http://www.trf1.net/formula1_haberler...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın