Görüş Bildir
Haberler
Hala Tatil Yapmayanlar İçin: Sonbaharda Daha Güzel Olan Sakin Bir Tatil Yapabileceğiniz 10 Yer

etiket Hala Tatil Yapmayanlar İçin: Sonbaharda Daha Güzel Olan Sakin Bir Tatil Yapabileceğiniz 10 Yer

Lisa Campton
20.09.2022 - 17:12

Yaz biterken tatile çıkamadım diye üzülenler için sonbaharı hatırlatmak isteriz. Daha sakin ve huzurlu bir tatil bu mevsimde mümkün. İşte sakin bir sonbahar tatili yapılacak yerler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bozcaada - Çanakkale

1. Bozcaada - Çanakkale

Genel olarak herkesin bildiği ama sonbaharda gidilmeyen bir yer Bozcaada. Üzüm bağları, tatlı ve renkli evleri, ılık ılık esen rüzgarıyla tam tatil yapılacak bir yer. Çanakkale’ye yaklaşık 12 km uzaklıkta bulunuyor Bozcaada. Bölge üzüm bağları ve çam ormanlarıyla kaplı.

2. Amasra - Bartın

2. Amasra - Bartın

Biraz da Karadeniz'e doğru gidelim. Hem tarihi dokusu hem doğası ve sessizliğiyle sakin bir tatil arayanların adresi. Yarımada üzerine kurulmuş olan Bartın’a bağlı olan Amasra deniz mahsulleriyle de ünlü.

3. İğneada - Kırklareli

3. İğneada - Kırklareli

Kırklareli’nin şirin sayfiye mekanı İğneada, longoz ormanlarıyla biliniyor. Şehrin keşmekeşinden kaçıp sakin bir tatil için tam olarak ihtiyacınız olan yer olabilir. Doğanın gücü sizi dinlendirecek.

4. Abant - Bolu

4. Abant - Bolu

Tabii ki bu listenin olmazsa olmazlarından biri de Abant. Muhteşem doğası ile adeta cenneti vadediyor. Abant Gölü'nün muhteşem manzarası eşliğinde kafanızı dinleyebilirsiniz.

5. Gölyazı - Bursa

5. Gölyazı - Bursa

Bursa'nın son yıllarda meşhur olmaya başlamış küçük adacıklarından biri olan Gölyazı hem tarihi yapısı hem de doğasıyla ziyaretçilerini sükunete davet ediyor. Bir dönem Apollon Krallığı’na başkentlik yapmış bu güzel köy, Osmanlı döneminde Rum balıkçı köyü olarak biliniyormuş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Çamlıhemşin - Rize

6. Çamlıhemşin - Rize

Rize’ye bağlı olan Çamlıhemşin, yaylaları, dereleri ve evleriyle meşhur. Burada doğayı gerçek anlamda hissedebilirsiniz. Ayder yaylasında yapacağınız doğa yürüyüşleri ile tatilinizi renklendirebilirsiniz. Karadeniz'in müthiş havası dikkat edin sizi çarpmasın. 😄

7. Ağva - İstanbul

7. Ağva - İstanbul

İstanbul'a 45 dakikalık mesafede olan bu cennet yer zamanı kısıtlı olup şehrin kaosundan kaçmak isteyenler için adeta bir kurtarıcı. Şile ve Ağva birbirine oldukça yakın. Tatilinizi Şile Ağva bölgesinde geçirerek iki yerin de doğal ve tarihi güzelliklerini keşfedebilirsiniz.

8. Acarlar Longozu - Sakarya

8. Acarlar Longozu - Sakarya

Sakarya ilinde yer alan ve ülkemizin en büyük longozlarından birisi olan Acarlar Longozu yine sonbaharda gidilebilecek yerler arasında bulunuyor. Temiz hava ve doğanın tadını çıkartabilirsiniz.

9. Faralya - Antalya

9. Faralya - Antalya

Fethiye'ye yakın mesafede olan Faralya inanılmaz güzellikte bir yer. Likya Yolu üzerinden geçip, Kelebekler Vadisi'ni de görebilirsiniz. Sonbaharın sakinliği Faralya ile birleşince harika bir tatil ortaya çıkacaktır.

10. Kapadokya - Nevşehir

10. Kapadokya - Nevşehir

Kapadokya'ya inince sonbaharda muhteşem bir kızıllık sizi bekleyecek. Peri bacalarını peri masallarındaki şehre benzeten bu mevsim sizin sakinlik arayışınızı da sonuçlandıracak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
4
3
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın