Görüş Bildir
Haberler
Hâlâ Aktif Olan ve Çoğunlukla Unutulan 10 Tehlikeli Tarikat

Hâlâ Aktif Olan ve Çoğunlukla Unutulan 10 Tehlikeli Tarikat

Tarihte birçok tehlikeli tarikat kuruldu. Bu tarikatların toplu intiharlar, cinayetler, çocuk kaçırma gibi olaylara sebep olduğunu mutlaka duymuşsunuzdur. Hala faal olan ve öğretileri devam eden tarikatlardan 10 tanesini sizler için derledik.

Kaynak: https://listverse.com/2023/04/23/10-f...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Rajneesh Hareketi

1. Rajneesh Hareketi

Rajneesh Hareketi, Hint mistik Bhagwan Shree Rajneesh tarafından kurulan bir tarikattır. Hareket, aileleri izole bölgelere yerleştirerek çocukların eğitimini engellemiştir. Oregon'da suç faaliyetleriyle karşılaşan hareket, 1984'te Amerika'da büyük bir biyoterör saldırısına karışmıştır. Rajneesh'in ölümünden sonra hareket azalmış olsa da hala bazı ülkelerde varlığını sürdürmektedir.

2. Güneş Tapınağı Nişanı

2. Güneş Tapınağı Nişanı

Güneş Tapınağı Tarikatı, 1984'te İsviçre'de kurulan tartışmalı bir modern dini tarikattır. Üyelerini manipüle etmek için hileler kullanmaktadır. 1994 ve 1995'te Fransa, İsviçre ve Kanada'da yaşanan cinayetler ve kitlesel intiharlarla ilişkilidir. Grup, apokaliptik bir olayın gerçekleşmeyeceğinin anlaşılmasıyla zayıflamıştır. Günümüzde 140 ila 500 üyesi olduğu düşünülmektedir.

3. Aum Şinrikyo

3. Aum Şinrikyo

Aleph, Shoko Asahara tarafından kurulan bir Japon kıyamet tarikatıdır. 1995'te Tokyo metrosunda sinir gazı saldırısı düzenlediler. Asahara ve altı üyesi idam edildi. Aleph, Japonya'da hala faaliyet gösteriyor, ancak üye sayısı azaldı.

4. On İki Kabile - Twelve Tribes

4. On İki Kabile - Twelve Tribes

Twelve Tribes, 1972'de Gene Spriggs tarafından kurulan tartışmalı bir dini grup ve tarikattır. Grup, kötüye kullanma ve kaçırma gibi suçlamalarla gündeme gelmiştir. Spriggs'in 2021'deki ölümüyle birlikte grupta liderlik boşluğu oluşmuş ve popülaritesi azalmıştır. Twelve Tribes hala aktif olmakla birlikte medyada pek yer almamaktadır.

5. Uluslarası Aile - The Family International

5. Uluslarası Aile - The Family International

The Family International, 1968'de David Berg tarafından kurulan bir Hristiyan Yeni Dini Hareket'tir. Grup, çocuk istismarı, fiziksel istismar ve sömürü suçlamalarıyla gündeme gelmiştir. Berg, 'flirty fishing' adını verdiği bir üyelik stratejisi kullanmıştır. Hareket, kıyamet beklentisiyle hareket etmiştir. Berg'ün ölümünden sonra hareket gerilemiştir, ancak hala aktiftir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. The Nation of Yahweh

6. The Nation of Yahweh

1978'de Hulon Mitchell Jr., Nation of Islam'dan ayrıldı ve Yahweh Ben Yahweh olarak kendini tanımlayarak 'Yahweh Milleti'ni kurdu. Ancak, Yahweh Ben Yahweh'in 2001'de cinayet komplosu suçlamasıyla mahkumiyeti ve 2007'deki ölümü, grubu neredeyse yokluğa sürükledi. Hareket hala aktiftir ve üyeleri onu Mesih olarak kabul etmektedir.

7. LaRouche Hareketi

7. LaRouche Hareketi

LaRouche Hareketi, Lyndon LaRouche'un fikirlerini tanıtan bir siyasi ağdır. Grup, 1960'ların sonlarında radikal solun bir kolu olarak başladı. LaRouche, birçok kez ABD başkanlık seçimlerine aday oldu. Hareket, politik komplo teorileriyle tanınıyordu. Hâlâ aktif olsa da popülaritesi azaldı.

8. The Remnant Fellowship

8. The Remnant Fellowship

Remnant Fellowship, kilo verme konusunda ruhani bir görev olduğunu öğreten bir harekettir. Kurucusu Gwen Shamblin Lara, üyelerini dış dünyadan koparıp kontrol altında tutmuştur. Ancak 2021'deki bir uçak kazasında Gwen ve diğer liderler hayatını kaybetmiştir. Hareket, Gwen'in ölümüyle birlikte neredeyse unutulmuş olsa da, bazı üyeleri hala hareketin öğretilerine bağlıdır.

9. Cennetin Kapısı - Heaven’s Gate

9. Cennetin Kapısı - Heaven’s Gate

Heaven's Gate, Bonnie Nettles ve Marshall Applewhite tarafından 1974'te kurulan bir Amerikan dini hareketidir. Amacı, takipçilerin ölümsüz uzaylılar olmalarını sağlamaktır. 39 kişinin katıldığı kitlesel intiharla sonuçlandı. Hareketin çevrimiçi varlığını sürdüren 'iki kişi' bulunmaktadır.

10. Branch Davidians

10. Branch Davidians

Branch Davidians, Benjamin Roden tarafından 1955'te kurulan apokaliptik bir dini harekettir. 1983'te David Koresh liderliği devraldı. FBI ve ATF ajanlarıyla yaşanan uzun süren bir kuşatma sonucunda hareketin lideri Koresh öldü. Hareket hala aktif ve Waco, Teksas'ta faaliyet gösteriyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
9
6
4
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mert syl

Nakşibendi, Nurcular, Kadiri tarikatlı, Halveti, Rufai, Melami tarikatı, Menzil, İskenderpaşa cemaati, Erenköy cemaati, şühverdiye,çeşti,ismailağa... ve daha... Devamını Gör

Yönetici Bilal

Fethullah hoca efendi cemaati, şu an bile binlerce üyesi var, üst düzey yöneticiler ve siyasiler uyuyan hücre olarak aktifler, iktidardaki hükümeti bile ele ... Devamını Gör

lilithtrinity

kısıtlı zihinsel kapasite ve bozuk kişilik yapısı sonucu. ne kadar zayıfsanız bir gruba ait olma ihtiyacınız artar.

Gizem Yılmaz

Ah be ülkem yine ilk 10'a girememişiz..