Görüş Bildir
Haberler
Hakkari ve Kars'ta PKK Saldırıları: 1 Komiser ile 1 Asker Şehit

Hakkari ve Kars'ta PKK Saldırıları: 1 Komiser ile 1 Asker Şehit

Deniz Gök
16.08.2015 - 09:17 Son Güncelleme: 16.08.2015 - 15:24
İçeriğin Devamı Aşağıda

Dün akşam saatlerinde Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK'lılarla çıkan çatışmada bir komiser şehit olmuştu. Bir acı haber de bu sabah Kars'tan geldi. Sabah erken saatlerde Kağızman ilçesinde çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı. 

Kars'ın Kağızman ilçesine bağlı Karakale köyü kırsalında operasyon yapan Jandarma Özel Harekat timleri ile bir grup PKK'lı arasında çıkan çatışmada, 1 asker şehit oldu, 1 asker de yaralandı. Çatışmada 3 teröristin öldürüldüğü bildirildi.

Genelkurmay açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde olayla ilgili şu bilgi verildi: '16 Ağustos 2015 tarihinde saat 05.30 sularında Kars / Kağızman ilçesi Karakale köyü mevkiinde bölücü terör örgütü mensubu teröristleri etkisiz hale getirmek maksadıyla jandarma özel harekât timleri ile icra edilen operasyon esnasında bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist ile karşılaşılmış, 'teslim ol' çağrısına ateşle karşılık veren teröristlerden üç tanesi silah ve teçhizatlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Çatışmada kahraman bir personelimiz ağır şekilde yaralanmış; helikopter ile derhal hastaneye sevk edilmiş, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.'

Hakkari'de komiser şehit

Hakkâri’nin Şemdinli ilçesi girişinde dün akşam saatlerinde iş makinesiyle hendek açarak yolu kapatmak isteyen PKK mensupları, müdahale için olay yerine giden güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla ateş açmış, çıkan çatışmada bir 46 yaşındaki komiser şehit olmuştu.

Saldırganların yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Anadolu Ajansı, operasyonda biri kadın 4 PKK'lının öldürüldüğünü, diğer PKK'lıların ölenlerin cesetlerini beraberlerinde götürdüğünü bildirdi.

Dün Bingöl'de 3 asker şehit olmuştu

Dün Bingöl'de 3 asker şehit olmuştu

Dün öğlen saatlerinde Bingöl'ün Karlıova ilçesine yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bulunan Hacılar mevkiinde, PKK'lıların yola yerleştirdikleri bombayı askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatması sonucu 3 asker şehit olmuş 6 asker de yaralanmıştı.

Cuma günü de Hakkâri Yüksekova'da PKK ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 3 asker şehit olmuş, 6 asker de yaralanmıştı.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda