Görüş Bildir
Haberler
HAK-PAR Genel Başkanı Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti

HAK-PAR Genel Başkanı Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti

ATKN
25.10.2015 - 17:42 Son Güncelleme: 25.10.2015 - 18:52

Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanı Fehmi Demir, geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Alınan bilgiye göre, Mersin'in Tarsus ilçesi TEM Otoyolu Damlama mevkisinde meydana gelen kazada, HAK-PAR Genel Başkanı Fehmi Demir'in kullandığı otomobil, yol kenarında arızalanan arabasını kontrol eden Avusturya vatandaşı Hacı Murat Doğu'ya çarptı.

Kazada, kaygan yolda direksiyon hakimiyeti kaybolan otomobil bariyerlere çarparak durabildi. Fehmi Demir ile Hacı Murat Doğu kaza yerinde hayatını kaybetti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Demir ile Doğu'nun cenazeleri Tarsus Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

HAK-PAR Genel Başkan Yardımcısı Epözdemir: 'Halkımızın başı sağ olsun'

HAK-PAR Genel Başkan Yardımcısı Latif Epözdemir ise yaptığı yazılı açıklamada, partisinin Genel Başkanı Demir'in, bir toplantıya katılmak üzere Mersin'e giderken trafik kazası sonucu hayatını kaybettiğini belirtti.

Epözdemir, 'Olaya ilişkin gelişmeler konusunda kamuoyu daha sonra  bilgilendirilecektir. Demokrasi güçlerinin ve halklarımızın başı sağ olsun' değerlendirmesinde bulundu.

HAK-PAR Genel Başkan Yardımcısı Menaf Kıran AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'Onu kaybettiğimize kahroluyoruz, gençliğine, dürüstlüğüne, iyiliğine yanıyoruz. Onun kadar dürüst bir insan görmedim. Fehmi belki çok flaş bir isim değildi ama çok namuslu bir insandı. Kürt halkının mücadelesine katkı sunmak için bütün varını yoğunu yok etti. Fabrika sahibiydi fakat bütün işini bırakıp bu mücadeleye verdi. Emekli maaşıyla geçiniyordu. Tüm Türkiye'nin, Kürtlerin ve hepimizin başı sağ olsun' dedi.

Fehmi Demir'in nerede defnedileceği konusunda henüz aldıkları bir kararın bulunmadığını belirten Kıran, 'Bildiğim kadarıyla Konya Cihanbeyli'de bulunan aile mezarlığında defnedilecek. Bu, olağanüstü bir durum. Bunun için başkanlık kurulumuz toplanıp buna karar verecek. Sonuçta genel başkanımızdır, ailesinden çok bizim partimizin aile reisiydi' diye konuştu.

İHA ve AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda