Görüş Bildir
Haberler
Hafızaya İyi Gelen Besinler Nelerdir? İşte Hafızaya İyi Gelen Yiyecekler Listesi

Hafızaya İyi Gelen Besinler Nelerdir? İşte Hafızaya İyi Gelen Yiyecekler Listesi

Müge Kakşi
06.09.2021 - 09:38

Beyin insan hayatının devamlılığı için en önemli organlardan biridir. Bu yüzden beyin sağlığının yanı sıra hafızanın da güçlü ve sağlıklıklı olması insanlar için oldukça önemlidir. Beyin belirli bir yaştan sonra hücre yenilemesini durdururken hafızayı güçlendirmek veya korumak için belirli şeyler yapılabilmektedir. Çeşitli beyin egzersizleri hafıza güçlenmesi için oldukça iyiyken beslenme düzeni de hafıza ile doğrudan ilişkilidir. Peki hafızaya iyi gelen besinler nelerdir? Hangi yiyecekler hafızayı güçlendirir? Tüm bu soruların yanıtları haberimizin içeriğinde...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anne karnında başlayan beyin gelişimi özellikle gelişme çağındaki çocuklarda ve gençlerde hızlı bir şekilde devam ederken yaşın ilerlemesiyle beyin gelişimi de yavaşlamaktadır. Bu gibi durumlar hafızanın zayıflamasına neden olurken istenmeyen durumlara yol açabilir. Fakat hafızayı korumak insana bağlı olmakla birlikte sağlıklı bir hayat tarzı sürdürmek, kötü alışkanlıklardan uzak durmak, beyin egzersizleri yapmak ve beslenmeyle mümkün olabiliyor. İşte hafızayı güçlendiren besinler ile ilgili bilinmesi gerekenler...

HAFIZAYA İYİ GELEN BESİNLER NELERDİR?

İnsan yaşamını sürdürebilmesi için hafızamız yada beyin sağlığımız oldukça önemlidir. Yaşın ilerlemesiyle yaşanan hafıza sorunlarının önüne bazı besinlerle geçmek mümkün. İşte hafızaya iyi gelen yiyeceker;

  • Fasulye, bezelye, ıspanak, şalgam, limon ve portakal gibi besinler yüksek miktarda folik asit içerdiğinden hafızayı güçlendirmek için önemli bir rol oynamaktadır.

  • Et, balık, süt, muz, yeşil yapraklı sebzeler ve kuru baklagillerde bulunan B vitamini de hafızayı güçlendirmek için birebir görülmektedir. B vitamini eksikliği çeşitli zihinsel sorunlara yol açmasıyla bilindiğinden B vitamini içeren besinler sık sık tüketilmelidir.

  • Balık hemen hemen herkesin bildiği hafızaya iyi gelen önemli besinler arasındadır. Omega 3 asitleri bakımından zengin olan balığın hafızayı güçlendirdiği bilinmektedir.

  • Yumurta da beyin sağlığı ve beyindeki nöronların dengesini korumasıyla bilinir. Bu yüzden düzenli yumurta tüketimi de beyin sağlığını koruyarak hafızayı güçlendirir.

  • Badem de içerdiği besin değerlerinden dolayı beyne iyi gelen kuru yemişler arasındadır.

  • Ayrıca üzüm ve yaban mersini gibi meyveler de beyin sağlığı açısından büyük öneme sahip olmakla birlikte hafızayı da güçlendirir.

  • Tüm bunların yanında hafızayı güçlü tutmak için beyaz ekmek veya direkt olarak un, sigara, alkol, fast food besinler, abur cubur, fazla miktarda tuz/şeker, işlenmiş gıdalar ve işlenmiş proteinlerden uzak durmak gerekmektedir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın