Görüş Bildir
Haberler
Hafızalara Kazınan Kokularıyla Eskiden Her Eve Mutlaka Girmiş 15 Nostaljik Parfüm

etiket Hafızalara Kazınan Kokularıyla Eskiden Her Eve Mutlaka Girmiş 15 Nostaljik Parfüm

Eda Aytekin
07.05.2016 - 00:53 Son Güncelleme: 08.10.2022 - 09:06

Özellikle 80'li yıllarda doğanlar bilirler; eskiden şimdi olduğu gibi çok fazla parfüm çeşidi yoktu memlekette. Çok değişik bir şeyler aranıyorsa yurt dışına giden birilerine sipariş verilirdi. Aşağıdaki parfümlerden en az birini ya babanız ya anneniz ya da ilk aşkınız kullanmış olabilir. Eğer siz de kullandıysanız nostalji serimize hoş geldiniz...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Old Spice

1. Old Spice

İşte size tam bir baba kokusu. Bir ara yeniden üretildi galiba ama eskisi kadar sükse yapamadı. Muhteşem ferah bir kokusu ve enteresan bir reklamı vardı.

2. Brut

2. Brut

Yılların parfüm açığını neredeyse kendi başına göğüslemiş olan bu markanın şişesi de efsaneydi. Bu parfümün en önemli özelliği, kullanan kişinin dokunduğu herhangi bir şeye de konunun geçmesiydi. Akıllardan çıkmayan sloganı: 'Brut, erkeğin özü'

3. Rebul

3. Rebul

Nostaljik parfüm dediğimiz zaman Rebul'u anmadan edemeyiz. Hala daha üretimi devam eden parfüm, özellikle 90'ların en çok tercih edilen kokularından biriydi.

4. Jagler

4. Jagler

Evde Jagler kullanan bir baba varsa, ondan gizli bu parfümü kullanan da bir erkek çocuk mutlaka vardır. Dönemine göre oldukça farklı ve baharatlı bir kokuyla kısa sürede fark edilmişti. Kadın parfümü de vardı ancak erkek parfümü kadar güzel değildi. Hala üretimi devam ediyor.

5. First Class

5. First Class

İşte size bir dönemin janti parfümü! Oldukça keskin kokusu olan bu parfüm, o dönemin trendini takip eden bütün erkekler tarafından kullanılmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Pino Silvestre

6. Pino Silvestre

Şişesi bile salonda süs olarak kullanılacak kadar güzel olan bu parfüm de tam bir baba parfümüdür. Şeklinden anlaşılacağı gibi çam ağacının bütün güzel kokuları adeta şişenin içindeydi. Oldukça nostaljiktir!

7. Viva Cappio

7. Viva Cappio

Annelerin özel günlerde kullandığı bu parfüm, tam bir tuvalet masası demirbaşıydı. Yuvarlak kapaklı şişesi neredeyse sihirli, kristal bir küreyi andırıyordu.

8. Bellissima

8. Bellissima

Eğer küçükken annenizle bir altın gününe gittiyseniz bu kokuyu duymamış olmanız imkansız. Çünkü o dönem 10 kadından 8'i bu parfümü kullanıyordu. Açıkçası biraz ağır bir parfümdür ama beğeniliyordu.

9. Impulse

9. Impulse

Bu parfümü bilenlerin şu an çoluk çocuğa karışmış olması lazım.  Parfümün efsane reklam sloganı: 'Hiç tanımadığınız bir erkek size çiçek verirse, sakın şaşırmayın'

10. Capitol

10. Capitol

90'ların sonlarına doğru çıkan bu parfümün de yumuşak bir kokusu vardı. Adeta bir yaz gecesi parfümüydü. Liseliler babasından gizli gizli sıkıp okula giderdi, öyle söyleyeyim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Snob

11. Snob

Bu parfümü unutmak mümkün değil. Hem kokusu hem de siyah beyaz reklamı, parfümün piyasaya çıktığı dönem epey bir konuşulmuştu.

12. Verdure

12. Verdure

Tam bir orta halli ve herkesin alabileceği Verdure'nin bir sürü farklı çeşidi vardı. Genel olarak en çok bu yeşil olanı kullanılıyordu. Reklamını da hatırlatayım: 'Karar ver, Verdure'ni seç öyle gel'

13. Dunlop

13. Dunlop

Şu ana kadar saydığımız parfümlerden belki de daha pahalıdır Dunlop o dönem. Sonra bir sürü taklidi çıktı. Kokusu tam olarak sportif, kıpır kıpır bir şeydi.

14. Amadeus

14. Amadeus

90'ların bir klasik kokusu da Amadeus. Yumuşak ama güçlü bir kokusu olan bu parfüm daha sonra yeniden üretildi. Şu an ne durumda hiç bir fikrim yok.

15. Anais Anais

15. Anais Anais

Bu parfüm için çeyiz parfümü desem yalan olmaz. Çünkü çok çok önemli bir düğün, bir özel gün olmadıkça çeyizin içine konacak kadar değerliydi. Biraz da pahalıydı hatta.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bonus I: Dezenfektan

Bonus I: Dezenfektan

Dezenfektan kokusu sizi 80'ler ve 90'lar kadar tatlı yıllara götürmese de bütün gezegenin unutamayacağı bir koku olmayı başardı.

Bonus II: Kolonya

Bonus II: Kolonya

Kokusunu ezberlediğimiz artık bir süre görmek bile istemediklerimizden biri de kolonya. Çeşitleri olsa da her gün her gün kullanınca insanın tahammülü kalmıyormuş dediğinizi duyar gibiyiz.

Daha fazla nostalji için bu içeriklerimize de bakabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
893
231
114
34
32
28
22
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Skorpios

vay be yıllar, jet hızınla geçtin☺️

Countess Rain

İlk erkek arkadaşım kullanırdı, bayılırdım. Hala yanımdan Jagler sürmüş biri geçince hatırlarım:)

Handan Ozcelik

Anais anais çok hafif ve güzel bir kokudur.