Görüş Bildir
Haberler
Hadise'den Ayrılık Sonrası Manidar Şarkı: Hadise'nin Yeni Klibi Hay Hay'ın Kahreden Hikayesi...

Hadise'den Ayrılık Sonrası Manidar Şarkı: Hadise'nin Yeni Klibi Hay Hay'ın Kahreden Hikayesi...

Oyuncu sevgilisi Kaan Yıldırım'dan ayrılan ünlü popçu Hadise HayHay adlı klibiyle sosyal medyanın gündemine oturdu. Çiftin ayrılık kararı almasından sonra Hadise'nin 'Yok böyle bir acı, varsa verin ilacı' sözlerinin yer aldığı yeni şarkısını yayınlaması 'manidar' olarak yorumlandı. Ünlü popçu'nun yeni klibininin kahreden hikayesi ortaya çıktı. İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Sadece Kendine Yenilen Kadınların Hikayesi"

"Sadece Kendine Yenilen Kadınların Hikayesi"

Kim bilir belki de en güzel intihar etme şekli aşık olmaktır' diyen Hadise Twitter'dan yaptığı açıklamada, '#HayHay klibimizin hikayesi; hayatı savaşmakla, mücadele etmekle geçen tüm kadınların hikayesi... Yorulmadan yürüyen, yere düşse bile kendi gücü ile ayağa kalkan sadece kendine yenilen kadınların hikayesi...' sözlerini kullandı.

"Yok Böyle Bir Acı!"

"Yok Böyle Bir Acı!"

Ünlü şarkıcının yeni single'ın zamanlaması da 'Kaan Yıldırım'a manidar gönderme' şeklinde yorumlandı. Her bitişin ardından yenilmiş hissetse de tekrar ayağa kalkıp yoluna devam eden bir kadının ayrılık hikayesini anlatan şarkıda Hadise, “Yok böyle bir acı, varsa verin ilacı' ifadelerini kullanıyor.

"Hay Hay" Şarkı Sözleri

"Hay Hay" Şarkı Sözleri

Yok böyle bir acı varsa verin ilacı susayım

İçine içime dökülen gözyaşımı kurutayım

Çok canım acısa da giriliyor yeni yola hazırım

Geliyor gelmekte olan sanırım sona yakınım

Hay hay hadi ayıralım yolları bay bay

Nasıl unuturuz o günleri say say

Şimdi tamam ama sonrasında hep vay, ki ne vay!

İkimizde bir aşkla tutuştuk

O zamanlar özeldi 

Ne değişti de her şeyi sustuk

Konuşulsa yeterdi

Bu hikayeyi en başa sarsak

Sonumuz değişir mi?

İyi geldi mi bize bunu yapmak 

Nasıl böyle güzel mi?

Kreatif Direktör Pierpaolo Piccioli İmzalı Valentino Pre-Fall 2021

Kreatif Direktör Pierpaolo Piccioli İmzalı Valentino Pre-Fall 2021

Özgürlük ve mücadeleye saygı duruşu niteliğindeki 'Hay Hay'ın Şenol Korkmaz yönetmenliğinde çekilen video klibinde Hadise, dünyaca ünlü lüks moda markası ve lüks mücevher markası ile ikinci kez iş birliğine imza atarak, Türkiye'de yine bir ilki gerçekleştiriyor.

Kreatif Direktör Pierpaolo Piccioli imzalı Valentino Pre-Fall 2021 koleksiyonundan gördüğümüz ve marka tarafından Milano'dan özel olarak Türkiye'ye gönderilen rüya gibi bir elbiseyle karşımıza çıkan Hadise hayata, aşka ve umuda dair hayal kırıklıklarını imgelerken, aynı koleksiyona ait ikonik trençkotla da her kadının içindeki savaşçı ruhu, gücü ve her daim mücadeleyi temsil ediyor.

Klipte kullanılan mücevherlerin de sembolik olarak anlamları var. Trençkot ile birlikte kullanılan yüzükler asla pes etmeyen bir kadının kudretli yumruğundan esinlenilmiş. Elbise ile beraber tercih edilen Pomellato mücevherler de kırılan hayallerin er ya da geç sarılabileceğini ve yeniden hayal kurmanın hep mümkün olabileceğini hatırlatıyor.

1947 yılında tarihe en güzel intihar olarak geçen 'Evelyn Francis Mchale'nin yaşamına son verme hikayesi, Hadise'nin 'Hay Hay' şarkısının video klibinde sonun başlangıçla arasındaki bağı anlatan bir metafor olarak kullanıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

" En Güzel İntihar"

" En Güzel İntihar"

Ünlü popçu sosyal medya hesabından klibinin gizemli hikayesini açıkladı. Ünlü şarkıcı Hadise, '1947 yılında hayatına son veren, bu son ile tarihe geçen En Güzel İntihar olarak bilinen “Evelyn Francis Mchale”nin hikayesi... Herkes kendi hikayesini yazmaya, acısıyla, mutluluğuyla yaşamaya devam etmekten asla vazgeçmesin...' sözlerini kullandı.

“Evelyn Francis Mchale" Kimdir?

“Evelyn Francis Mchale" Kimdir?

Mayıs 1947 yılında Evelyn Francis McHale henüz 23 yaşındayken muhasebeci olarak çalıştığı Amerikalı Evelyn, Empire State binasının 83. katındaki Gözlem Güvertesinden, yaklaşık 255 metre yükseklikten atlayarak intihar etmiş; es kaza olay yerinden geçen henüz öğrenci olan bir fotoğrafçının objektifine yansıyarak gelmiş geçmiş en güzel intihar etmiş insan fotoğrafını vermiştir.

Empire State binasından atlamış ve bir arabanın üzerine düşmüştür. Ancak cesedi parçalanmamış hatta bir kan bile akmamıştır, sanki hurdalıktaki bir arabanın üzerine yatmış uyuyan bir kadın gibi görünmektedir. Onun ölümünün fotoğrafı günümüzde “tarihin en güzel intiharı” olarak anılır...

Tam olarak hikaye ince ayrıntısıyla bilinmese de, Evelyn McHale’i intihara sürekleyen hikaye, nişanlısıyla yaşadıklarına dayanıyor. Evelyn'i adım adım intihara götüren olaylar;

 Evelyn McHalen bu çift sıralı kolye onun çok hoşuna gitmişti ve hayatı boyunca saklayacaktı onu. Ama bu ziyaret, inci kolye dışında pek iyi gitmemişti. Nişanlısı, Evelyn’e çalışmasından mutlu olmadığını söylemişti. Asıl problem, onu her gün beraber çalıştığı genç, bekar erkeklerden kıskanmasıydı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
3
3
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın