Görüş Bildir
Haberler
Hacklenebilir Listesine Otomobiller de Eklendi

Hacklenebilir Listesine Otomobiller de Eklendi

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kaliforniya Üniversitesi’nde yapılan araştırmalar otomobillerin rahatlıkla hacklenebildiğini ortaya çıkardı. 

Otomobillerin tüm bilgilerinin okunabildiği OBD portu üzerine takılan bir vericiyle otomobillere akıllı telefonla uzaktan müdahale imkanı tanıyor.

Yayınlanan videoda 2013 model Chevrolet Corvette’in akıllı telefon aracılığıyla durdurulduğunu, sileceklerinin çalıştırıldığını görüyoruz.

Bu müdahale sadece Corvette’le sınırlı değil. Günümüzdeki otomobillerin neredeyse hepsinde bulunan OBD portu üzerinden bu müdahaleyi gerçekleştirebilirsiniz.

Daha önce iki hacker, Charlie Miller, Chris Valasek bir arabanın uzaktan radyo sinyalleriyle hacklenip kontrol edilebileceğini göstermişlerdi.

Hackerlar hareket halindeki Cherokee marka jipin radyosuna sızarak radyoyu son ses çalıştırmış, ardından klimayı son kademe soğuğa ayarlamışlardı. Hackerlar bununla da yetinmemiş motoru elle çalıştırılamayacak şekilde durdurmuşlardı.

Yine Jeep markasının üreticisi Fiat Chrysler Automobiles, aracının otoyolda 100 km hızla giderken deneysel olarak hacklenmesi sonrasında, yaklaşık bir buçuk milyon aracını geri çağırmıştı.

Stuff

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın