Görüş Bildir
Haberler
Hacettepe Üniversitesi'nden Rabia Naz Raporu: 'Lezyonlar Yüksekten Düşme ile Uyumlu, Trafik Kazasına Özgü Bulgular Yok'

Hacettepe Üniversitesi'nden Rabia Naz Raporu: 'Lezyonlar Yüksekten Düşme ile Uyumlu, Trafik Kazasına Özgü Bulgular Yok'

Rabia Naz Vatan'ın şüpheli ölümüne ilişkin, Hacettepe Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı'nda hazırlanan rapor TBMM Araştırma Komisyonu'na ulaştırıldı. 

Raporda, 'Tanımlanan travmatik lezyonların yüksekten düşme ile uyumlu olduğu, yüksekten ayak üstüne düşme olgularına özgü bulgular tespit edilmiştir' ifadesi yer aldı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Giresun'un Eynesil ilçesinde, 2018 yılında şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Rabia Naz Vatan'ın ölümüne ilişkin, TBMM Araştırma Komisyonu'nun çalışması sürüyor.

DHA'nın aktardığı bilgiye göre, Hacettepe Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı, Rabia Naz'ın ölümüne ilişkin hazırladığı raporu komisyon ile paylaştı. Raporda, tanımlanan lezyonların 'yüksekten düşme ile uyumlu' olduğu ifadesine yer verildi.

'Trafik kazasına özgü bulgular bulunamadı'

'Trafik kazasına özgü bulgular bulunamadı'

Rapora, Rabia Naz'ın ölümünün künt genel beden travmasına bağlı omur, pelvis ve ekstremite (L3-5, femur boynu, sakroiliak eklem, ayak bilek kemikleri ve tibia) kemik kırıkları ile birlikte meydana gelen retroperitoneal kanama, akciğer kontüzyonu ve pnömotoraks sonucu meydana gelmiş olduğu belirtilerek, şu ifadeye yer verildi:

'Tanımlanan travmatik lezyonların yüksekten düşme ile uyumlu olduğu, yüksekten ayak üstüne düşme olgularına özgü bulgular tespit edildiği, tanımlanan travmatik lezyonlar içinde çocuğun yaya olması durumunda geçirilen trafik kazasına özgü bulgular bulunmadığı tespit edilmiştir'

Adli tıp ve emniyet, tekerlek izi iddiası için kesin bir tanımlama yapamamıştı

Adli tıp ve emniyet, tekerlek izi iddiası için kesin bir tanımlama yapamamıştı

Önceki adli tıp ve kriminal raporlarında, 'lastik izi olabileceği' ve 'lastik izi olduğu' kanaatinin oluşmadığına yönelik ifadeler yer almıştı. 

Elbisedeki izlerin vücutta izdüşümünün olmadığı, hatta herhangi bir ekimozun dahi bulunmadığı, bu durumun trafik kazası ihtimalini azalttığına ilişkin tespitlerin yanında, trafik kazası olabileceğine ilişkin uzman görüşü bulunmuştu. 

Baba Şaban Vatan'ın iddiaları üzerine komisyon, Hacettepe Üniversitesi'nden yeni uzman raporu talep etmişti.

Aralık ayında, Ankara Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü tarafından hazırlanan raporda, Rabia Naz'ın kıyafetlerindeki bazı izlerin bir araca ait olabileceği belirtilmişti.

Yine aynı dönemde, Komisyona konuşan Hacettepe Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tümer, olaya ilişkin 'Kesinlikle yüksekten atlama değil' demişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
114
103
31
6
4
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Damla Taşkın

Hangi orospu çocuğunu koruyorlarsa bu pezevenkler Allah onlara da evlat acısı yaşatıp süründürür inşallah

Esra Konya

lanet olsun böyle adalete, iki senedir bir cinayet aydınlatılamadı

haralagurele

ya bir kaç dakika önce annesinin yanından arkadaşlarıyla güle oynaya evine giden, babasının yolunu gözleyen bir kız neden kendini atsın aşağı ya? psikolojik ... Devamını Gör