Görüş Bildir
Haberler
Güvenli Bir Sürüş İçin Mutlaka Aklınızda Olması Gereken 10 Şey

Güvenli Bir Sürüş İçin Mutlaka Aklınızda Olması Gereken 10 Şey

luna
17.11.2022 - 17:17

Güvenli bir şekilde yolculuk yapmak için dikkat etmeniz gerekenleri aşağıda listeledik! 🚗

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ani olaylara hazırlıklı olun.

Her an her şey olabilir tabii ki ama daha dikkatli olmak yine de sizin elinizde! Uykusuz bir şekilde yola çıktığınızda, zihninizin yeterince açık olamaması sebebiyle olası sorunlara vereceğiniz tepkiyi belirleyemez ve kararsız kalabilirsiniz. Bu da hem sizin hem aracınızdakilerin hem de yoldaki diğer insanların hayatını tehlikeye atar.

2. Sadece sürüşe odaklanın ve dikkat dağıtıcı şeyleri umursamayın.

Otomobil kullanırken dikkat etmeniz ve aklınızdan çıkarmamanız gereken en önemli şey dikkatiniz dağılmadan yola ve sürüşe odaklanmak olmalı. Güvenli bir sürüş için yol şartları, konum, trafik kuralları, sinyaller vb. durumları göz ardı etmeden yolculuğunuza odaklanmalısınız.

3. Emniyet kemeri takın.

Emniyet kemeri kısa mesafe görülen yolculuklarda bile güvenli bir sürüş için takılması gereken bir hayat kurtarıcıdır. Bir çarpışma, kaza anında araçtan fırlamayı veya ölümcül yara almayı engelleyebilecek tek şey emniyet kemeridir.

4. Çevrenizi ve şehrinizi iyi tanıyın.

Gidilecek yolu bilmek hem zamandan hem yakıttan tasarruf etmeye hem de aşina olunan yollar olduğu için güvenli bir yolculuk yapmaya yardımcı olur. Şehrinizin veya çevrenizin planı hakkında yeterince bilgi sahibi olmanız size çok daha güvenli bir sürüş sağlar.

5. Hız kurallarına uyun.

Hız sınırları trafikteki araçların büyüklüğüne, yolun durumuna göre belirlenir ve kaza riskini en aza indirmek için planlanır. Ayrıca aracınızın kontrolünü sağlayabilmek daha yüksek hızlarda çok daha zordur ve bir şeyler ters giderse hızın yüksekliği sebebiyle kontrolünü sağlamak ve ters durumdan kendinizi kurtartmak çok daha zor olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Araca her bindiğinizde aynalarınızı iyi ayarlayın.

Yapılan ufak çaplı kazaların büyük bölümünün aynalardan kaynaklı olduğunu biliyor muydunuz? Birçok sürücü dikkat etmese de güvenli bir sürüş için aynalar son derece önemlidir. Araca bindiğinizde bir dakikanızı ayırarak iç ve dış dikiz aynaları kör noktaları görecek şekilde ayarlayıp yolculuğunuza başlayabilirsiniz.

7. Lastiklerinizi iyi seçin.

Mevsimlik lastiklerinizi zamanında değiştirmemek olası kazalara sebebiyet verecektir. Bu nedenle hem yaz mevsimine hem de kış mevsimine özel lastiklere sahip olmalı ve bunların zamanı geldiğinde değişimini yapmalısınız. Örneğin, kış lastiklerinde ıslak ve karlı zeminlerde yüksek yol tutuş sağlayacak, kusursuz frenleme yapacak ve kış şartlarına uyum sağlayacak tasarımlar yapılır.

8. Yayalara dikkat edin.

Yayalar birden olağanüstü bir şekilde hızını arttıramaz veya azaltamaz. Bu nedenle de araç sahipleri yayalara karşı daha dikkatli olmalı, yaya geçitlerinde yayalara öncelik tanımalı. Güvenli bir yolculuk için trafiğin en güçsüz ve savunmasız kısmında bulunan yayaları önemsemelisiniz.

9. Güvenli takip mesafesine dikkat edin.

Trafikte kendinizi sağlama alabilirsiniz fakat tehlikenin büyük bir kısmı da dışarıdan gelir. Bu nedenle daha güvenli bir sürüş için önünüzdeki araçla güvenli bir takip mesafesi oluşturmalı ve etrafınızdaki diğer araçları kontrol etmelisiniz.

10. Diğer araçlara dikkat edin.

Diğer sürücülere veya araçlara dikkat edin. Kullandığınız yolda sürücüleri mutlaka gözlemleyip olası hatalara karşı önlemler alın fakat onların sürüşlerine göre de kendi sürüşünüzü bütünüyle değiştirmemeye dikkat edin. Unutmayın ki başka bir sürücü sizin kadar dikkatli olamayabilir ve riskleri fark etmeyebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın