Görüş Bildir
Haberler
Gururlanmaya Devam! 11 Yaşındaki Balerin Yasemin Kayabay Ülkemizi New York'ta Temsil Edecek

etiket Gururlanmaya Devam! 11 Yaşındaki Balerin Yasemin Kayabay Ülkemizi New York'ta Temsil Edecek

Penny
04.04.2018 - 18:37

Ülkemizin dört bir yanından sanatın, sporun ve bilimin değişik alanlarında başarılarıyla göğsümüzü kabartan insanların haberlerini duyuyoruz. Balerin Yasemin Kayabay da onlardan biri. Başarıların artarak devam etmesi dileğiyle 🌸

Kaynak: http://www.bodrumgundem.com/2018/03/2...

Yasemin Kayabay 11 yaşında ve 6. sınıf öğrencisi.

Yasemin Kayabay 11 yaşında ve 6. sınıf öğrencisi.

Yasemin 21-26 Mart tarihleri arasında düzenlenen 2018 Uluslararası Tallinn Bale Yarışması’na kabul edilmişti.

Yasemin 21-26 Mart tarihleri arasında düzenlenen 2018 Uluslararası Tallinn Bale Yarışması’na kabul edilmişti.

Mimar Sinan Üniversitesi Sahne Sanatları Bölümü Bale Anasanat Dalı Araştırma Görevlisi Işıl Konya Alataş’ın öğrencisi olan Yasemin Kayabay, Estonya’da gerçekleştirilen yarışmada Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etti.

Mimar Sinan Üniversitesi Sahne Sanatları Bölümü  Bale Anasanat Dalı Araştırma Görevlisi Işıl Konya Alataş’ın öğrencisi olan Yasemin Kayabay, Estonya’da gerçekleştirilen yarışmada Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etti.

11-14 yaş A gurubunun en genç yarışmacısı olan Yasemin Kayabay, klasik bale kategorisi olan 1. turda “Fairy Doll (Taş Bebek Perisi)" varyasyonunu başarı ile sergileyip 2. tura katılmaya hak kazandı.

Minik balerin 2.turda ise koreografisini Araştırma Görevlisi Gökçe Sönmemiş’in yaptığı, müziğini Ayhan Mutlu’nun düzenlediği “Ninni” isimli modern varyasyon ile sahnedeydi.

2. aşamayı da başarıyla geçtikten sonra sıra final performansına geldi.

Yasemin finalde sergilediği performans ile 3.'lük ödülününün sahibi oldu. 🌸

Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmenin yanı sıra, bale dünyasının en prestijli yarışmalarından biri olan ‘YAGP 2018 (Youth America Grand Prix 2018)'de, New York'da yarışmaya hak kazandı.

Ayrıca Zürih Dance Academy, Berlin State Ballet Dans Okulları’ndan eğitim bursu ve Kore Ballet Foundation’dan yaz okulu bursu kazandı.

Başarıların daim olsun Yasemin, ödüllere doyma. 🌸 🤗

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
477
223
23
11
10
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
MustafaÇ

Yaşlı medyaya göre sebze meyve fiyatları,zayıflama kürleri haberleri milli başarılardan daha değerli olduğu için bu haberi onedio dan görmek nasip oldu.

Merve Uysal

Televizyonda ibrahim tatlısesin yaylalar yayaları söylerkenki görüntülerini izlemekten böyle değerli bir haberi görmeye sıra gelmiyor tabii. Başarılarının d... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Tanımadığım birisi ile gurur duymak benlik bir şey değil,ama bale yapan kişilere aşırı saygı duyarım çok güzel bir şey bence.Tebrikler.