Görüş Bildir
Haberler
Günün 24 Saati Yetmeyenlere! Haftada Yirmi Saate Kadar Zaman Kazanmanızı Sağlayacak Tüyolar

Günün 24 Saati Yetmeyenlere! Haftada Yirmi Saate Kadar Zaman Kazanmanızı Sağlayacak Tüyolar

Kumsal
25.02.2023 - 11:48

Hayat sürekli bir koşturmacayla geçiyor. Yaşamak için üstlenmemiz gereken sorumluluklarımızdan yapmak istediklerimize zaman ayırmak pek mümkün olmuyor. Hele de iş hayatına başlayınca kendimize zaman ayırmak lüks olabiliyor. Peki, tüm bunlardan ayrı olarak kendimize katmak istediğimiz konulara nasıl zaman ayırabiliriz? Bu sorunun cevabını içeriğimizde bulacağınıza eminiz. Buyurun👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yapılacaklar listesi

Karmaşık bir yapılacaklar listesi, sizi strese sokar ve veriminizi düşürür. Çok fazla yapılacak maddeyle karşı karşıya kaldığınızda, bunalmış hissetmeniz muhtemeldir. Bu yüzden yapılacaklar listenizi boşaltmaya çalışın. Listenizden öncelikli olmayan görevleri çıkartın. Bu şekilde diğer maddelere öncelik verdiğinizde daha kısa sürede daha çok şey yapabileceğinizi göreceksiniz. Bu öncelikli görevleri bitirip hala zamanınız ve enerjiniz varsa çıkardığınız işlere dönebilirsiniz. Hiç bitmeyen bir yapılacaklar listesiyle yapan kişi olmayın.

2. Düzenli uyku

2. Düzenli uyku

Sabahlarınız çok önemli. Unutmayın, önemli olan ne zaman uyandığınız değil, uyandığınızda ne yaptığınızdır. Ne yapacağınızı bilmeden uyandığınızda, işleri erteler, yatakta çok uzun süre kalır veya telefonunuza göz atarsınız. Gününüzü bir gece önceden planlamanız bunların önüne geçebilir. Sadece birkaç dakika sürer. Eğer yataktan kalkabilecek dinçliğe sahipseniz yapacaklarınızı sabah da listeleyebilirsiniz. Bunun sizin için daha iyi olacağını düşünüyorsan, deneyebilirsiniz.

3. Tekrarlanan eylemler

Her geçen gün yazılım ve yapay zeka; tekrarlayan görevleri otomatikleştirmede daha iyi hale gelmekte. Makinelere veya diğer insanlara bırakabileceğiniz şeylerin miktarına şaşıracaksınız. Böylelikle hayatınız ve kariyeriniz üzerinde önemli etkisi olan şeylere daha fazla odaklanabilirsiniz. Tekrarlanan görevleri otomatikleştirerek, gerçekten önemli olan şeylere odaklanmak için zaman kazanırsınız.

4. Ekran süresi

4. Ekran süresi

Sosyal medyanın kısa süreli çekiciliğine kanmak kolaydır. Bazen telefon veya bilgisayar başında ne kadar zaman harcadığımızı unutuyoruz. Peki, işiniz çoğunlukla ekran tabanlı olsa bile ekran süresini en aza indirmek için ne yapabilirsiniz? Sosyal medyanızı ve maillerinizi kontrol etmek için belirli bir zaman belirleyin, o zamanlara sadık kalın. Telefonunuzu sürekli kontrol etme dürtüsünü frenlemeye çalışın. Çalışırken telefonunuzu çalışma alanınızdan uzak bir yere bırakın. Son olarak, telefonunuza yatarken bakmayın. Uykunuzun ve rüyalarınızın telefon ekranınıza ihtiyacı yok.

5. Kısaca,

5. Kısaca,
onedio.com

Kendinize şunu sorun; 'Beni meşgul eden bu şeyler hayatımda ve kariyerimde gerçekten önemli mi?' Yapılacaklar listenize, plansız sabahlara, gereksiz ekran süresine ve tekrarlayan görevlere veda edin. Sizin için gerçekten önemli olan şeylere zaman ayırın. Her zaman daha fazla para kazanabilir veya gelecekte daha fazla çalışabilirsiniz. Ancak zaman, bir kez kaybedildiğinde geri alınamayacak bir şey. O yüzden iyi kullanmanın yollarını keşfedin ve zamanınızı önemli olmayan şeylere harcamaktan kaçının.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın