Görüş Bildir
Haberler
Günlük Hayatta Çokça Kullandığımız Ama İşlevini Bilmediğimiz veya Yanlış Bildiğimiz 15 Eşya

Günlük Hayatta Çokça Kullandığımız Ama İşlevini Bilmediğimiz veya Yanlış Bildiğimiz 15 Eşya

Petek Yiğit
27.05.2023 - 07:17

Gündelik hayatta birçok eşyada nedensiz bulduğumuz veya bulunma nedenini farklı düşündüğümüz birçok şey var. Tavaların sapındaki delikten çamaşır sepetlerinin delikli olmasına kadar birçok eşyanın tasarımını ve bunların asıl işlevlerini sizler için derledik. İyi okumalar! :)

Kaynak: https://list25.com/25-things-you-didn...
İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Defterlerin kenarlarındaki kırmızı çizgiler

15. Defterlerin kenarlarındaki kırmızı çizgiler

Bu kırmızı çizgilerin var olmasının nedeni fareler. Fareler yüzyıllar önce  kütüphanelere girip kitapların  kenarlarını kemirdiklerinden, yazıların fareler  tarafından yok edilmemesi için de kenarlara boşluklar eklenmeye başlandı. Bu gelenek de defterlerde ve kitaplarda günümüzde hala sürüyor.

14. Asma kilit deliği

14. Asma kilit deliği

Asma kilitlerin kullanımı genellikle dış mekan için olduğundan, kötü hava koşullarına dayanıklı olmaları gerekir. Alttaki küçük delik yağmur suyunun kilidin içinden geçmesine izin verir ve böylece iç kısım paslanmaz. Aynı zamanda kilidin sorunsuz açılmasını sağlamak için içine farklı yağlar da sıkılır.

13. Mikrodalga fırınların kapağı

13. Mikrodalga fırınların kapağı

Fırın kapağındaki ağ metalden yapılmıştır. Yiyeceklerinizi pişiren mikrodalgalar, insanlar için oldukça zararlı olabilecek radyasyona sahiptir. Bu dalgalar herhangi bir metal türünden geçemez, ağ da sizi güvende tutmak için gereklidir.

12. Çamaşır sepeti

12. Çamaşır sepeti

Çamaşır sepetlerinin delikleri aslında oldukça önemli çünkü kirli giysilerin sepete atıldıklarında nemli veya ıslak olma ihtimalleri çok yüksektir. Eğer bu giysiler direkt  normal kapalı bir kutuya atılsalardı, hızla küflenebilir ve bu da giysileri mahvedebilir. Yani sepetlerdeki delikler hava akışına izin vererek giysilerin küflenmesini ve kokmasını önler.

11. Zımba

11. Zımba

Zımbanın kağıda girdiği gümüş plaka, farklı bir görünüm ve ayrı bir zımbalama işlevi için 180 derece döndürülebilir. Normal bir zımba kağıdı delip geçtikten sonra içeri kıvrılırken, ters tarafı ise zımbaların dışarı çıkmasını sağlayarak çıkarılmasını kolaylaştırır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Spagetti kaşığı

10. Spagetti kaşığı

Kaşığın kenarındaki dişler makarnanızı toplamanıza yardımcı olarak servis yapmanızı kolaylaştırır. Ortadaki büyük delik suyun dışarı akmasını sağlar, ancak tek amacı bu değildir. Pişirmeden önce kuru spagettinizi bu delikten geçirin. Spagetti demeti tüm deliği doldurduğunda, pişirmeye hazır mükemmel bir porsiyon spagettiniz olur.

9. Kot pantolonlar

9. Kot pantolonlar

Kot pantolonların ceplerinin etrafında çoğu insanın fark etmediği küçük metal perçinler var ve bu perçinler de aslında pantolonları daha tarz göstermek için yapılmış bir şey değil. Bu perçinler pantolonu güçlendirerek daha uzun ömürlü olmasını sağlar.

8. Asansör Kapıları

8. Asansör Kapıları

Asansör kapılarında küçük deliklerin olmasının sebebi eğer asansör sıkışırsa, mahsur kalan yolcuları çıkarmak için yardımcı olması.

7. Tornavidalar

7. Tornavidalar

Birçok tornavida sapı, her biri arasında çukurlar bulunan dört üst çıkıntı ile yapılır; bu, kullanıcının işi bitirmesine yardımcı olmak için ayarlanabilir bir anahtardır. Anahtarı sapın üzerine koyun ve sıkın. Bu, vidayı çıkarmak için daha fazla kolaylık sağlayacaktır.

6. Tava sapları

6. Tava sapları

Tava saplarının hepsinde çoğumuzun da bildiği bir delik vardır. Birçoğumuz bu deliğin, tencere veya tavanın duvara asılabilmesi için orada olduğunu düşünür. Ama bunların orada olmasının asıl amacı sapın tahta kaşık tutucu olarak kullanılabilmesi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Fırın altı çekmeceleri

5. Fırın altı çekmeceleri

Bu çekmeceleri genelde fazlalık eşyaları koymak için kullansak da, aslında asıl kullanım amacı bu değil. Asıl var olmasının sebebi pişen yemekleri oraya koyarak sıcaklığını korumayı sağlamak.

4. Teneke soda şişelerinin kapakları

4. Teneke soda şişelerinin kapakları

Bu kapakların oluşunun sebebi şişeyi daha kolay açmak gibi görünse de aslında bunların da tam kullanım amacı bu değil. Bu kapakların amacı aslında etraftaki biriken kirleri azaltmaya çalışmak.

3. Lavabolar ve küvetler

3. Lavabolar ve küvetler

Lavabo ve küvetlerin iki kullanım amacı vardır: 

1- Bunlar suyun taşmasını önlemeye yardımcı olan drenaj noktalarıdır. Bu açıklıklar aynı zamanda lavabonun başka bir şekilde tahliye edilmesine de yardımcı olur.

2-  Dolu bir lavabonuz varsa da, bunlar lavabo boşalırken havanın dışarı çıkmasını sağlar.

2. Spor ayakkabılarındaki ekstra delikler

2. Spor ayakkabılarındaki ekstra delikler

Asıl kullanım amaçları ekstra güvenli bir uyum sağlamak ve kaymayı önlemektir. Ayaklarınız terledikçe, hareketten kaynaklanan sürtünme ile karışan nem sürtünmeye neden olabilir. Bu durum Converse ayakkabıları için de geçerlidir.

1. Maket bıçağı kapağı

1. Maket bıçağı kapağı

Maket bıçaklarının sapında siyah bir kapak vardır. Bu kapak dekorasyon için yapılmış bir şey değil, bu kapağın çok önemli bir işlevi var. Maket bıçağını kullandığınızda, bıçak kısmı her kesimde daha da körelir. Ancak bu kapaklar körelme durumunu önlemeye yardımcı olur.

İlginizi çekebilecek diğer içerikler;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
11
3
3
3
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın