Görüş Bildir
Haberler
Gün İçinde Tükettiğimiz Meyve ve Sebzelerin Vücudumuza 12 Mucizevi Faydası

Gün İçinde Tükettiğimiz Meyve ve Sebzelerin Vücudumuza 12 Mucizevi Faydası

luna
14.02.2022 - 18:30

'Ne yersen osun.' diye boşa dememişler. 😉

1. Stres savarlar!

1. Stres savarlar!

Özellikle magnezyum ve C vitamini içeren muz, brokoli, avokado gibi koyu yeşil sebzeler stres hormonu olarak da adlandırılan kortizolun dengelenmesini ve düşürülmesini sağlarlar.

2. Kolesterol dengeleyici özellikleri var

2. Kolesterol dengeleyici özellikleri var

Damarlarımızda bulunan kolesterol HDL (iyi) ve LDL (kötü) iki gruba ayrılıyor. Beslenme alışkanlıklarımızda HDL tipi kolesterolü yükseltici besinlere yer verdiğimizde ise damarlarda tıkanmalar gibi vücudumuzda çeşitli sıkıntılar oluşuyor. 

Meyve ve sebzeler de bu kötü kolesterolü dengelemek için hazır ve nazır midenize girmeyi bekliyor!

3. Dişlerin ve diş etlerinin sağlığını korumada oldukça önemli bir role sahiptirler

Özellikle C vitamini  ve D vitamini grubunda yer alan meyve ve sebzeler dişleriniz için oldukça önemli olan besinlerdir.

4. Kasların ve eklemlerin gelişimi ve onarımı açısından büyük rol oynarlar

4. Kasların ve eklemlerin gelişimi ve onarımı açısından büyük rol oynarlar

Küçükten büyüğe birçok bireyin vücudu yeniliklere ve değişime açık bir yapıya sahip. Dolayısıyla daha sağlıklı bir kas ve eklemlere sahip olmak için meyve ve sebzeler oldukça önemli bir yerde durmaktadırlar.

5. Saçların kökten uca kadar sağlıklı olmasına yardımcı olurlar.

Özellikle saçların bir numaralı dostu olan B7, B9 ve B6 gibi B grubu vitaminlerinden zengin gıdaların tüketilmesi saçların daha canlı, daha parlak ve daha sağlıklı görünmesini sağlarken saç köklerinin güçlenmesine ve saçların uzamasına yardımcı olur.

6. Büyüme ve gelişmeye yardımcı olurlar

6. Büyüme ve gelişmeye yardımcı olurlar

Özellikle çocuk ve gençlerin kemikteki, kastaki ve vücudun birçok dokusunun gelişmesine katkı sağlayan meyve ve sebzeler genç bireylerin yaşamlarında bu açıdan büyük bir yere sahip.

7. Doygunluk hissi sağlarlar

Bu bilginin kaynağı sebze ve meyve sevmeyenlerin sebzeleri az yemek istediğinden mi çıktı bilinmez ama sebze ve meyveler, içeriğindeki lif, mineral ve vitaminler dolayısıyla oldukça doygunluk hissiyatı yaratan besinlerdir.

8. Kan şekerini ve kan basıncını dengeler

8. Kan şekerini ve kan basıncını dengeler

Özellikle de kan basıncı dediğimiz tansiyonu dengelemesi açısından meyve ve sebzeler büyük önem taşıyor.  Kan şekerinin düşmesi veya yükselmesinde yol açan rahatsızlıkları da önleyen meyve ve sebzeler vücudumuza mucizevi faydaları olan besinlerdir.

9. Zengin lif içerikleriyle sindirim sistemine yardımcı olurlar

İçinde lifin olduğu gıdalar tüketmek kalp-damar ve sindirim sisteminin başı olan bağırsak sağlığı açısından oldukça büyük bir role sahiptir. Bunun yanında liften zengin gıdaları tüketmek kabızlık gibi yeterli suyun ya da lifli besinler tüketilmediğinde ortaya çıkan rahatsızlıklar için önemli.

10. Hücre yenilenmesini ve doku onarımını sağlarlar

10. Hücre yenilenmesini ve doku onarımını sağlarlar

Meyve ve sebzeler vücudumuzdaki hücrelerin ve dokuların onarılmasını sağlayan önemli besinlerdendir. Birçok besinde bulunan ve hücre yenilenmesini sağlayan E vitamini yaralarınızın iyileşmesine yardımcı olan vitaminler arasındadır.

11. Cilt sağlığı ve görünümünün korunmasında yardımcı olurlar

Bilhassa içinde E vitamini ve C vitamini bulunan besinler, cilt elastikiyetini, canlılığını ve parlaklığını sağlar. Hem içten hem dıştan derinin daha sağlıklı olmasını sağlarlar.

12. Kan yapıcı özelliklere sahipler

12. Kan yapıcı özelliklere sahipler

Meyve ve sebzeler, 'kan yapar' sözünün vücut bulmuş hali desek yeridir. Kayısı, havuç ve dut gibi besinler kan yapıcı özellikleriyle özellikle de kansızlık (anemi) gibi hastalıkların önüne geçerler.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
16
9
6
5
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın