Görüş Bildir
Haberler
Grammy’nin Ödül Vermeyi Unuttuğu Müzisyenler

Grammy’nin Ödül Vermeyi Unuttuğu Müzisyenler

Aziz
02.09.2016 - 01:44

İşte Grammy’nin Unuttukları…

Grammy… Müzik sektörünün Oscar’ı. Birçok şarkıcının ulaşmak istediği Gramofon heykelciği, bir kez olsun elinde tutmayı amaçladığı efsanevi ödül. Bu ödüle ulaşanların zevkini birazda olsa düşünebiliyorsak, hala bu heykele dokunamayanların nasıl hayaller ve kırıklıklar içerisinde olduklarını tahmin edemeyebiliriz. Albümünüzün kaç adet satıldığı hiç önemli değil, ünlü bir sevgili olmanızda önemli değil, hatta ve hatta yıllardır sanatçılara ilham kaynağı olmanız bile önemli değil. Sıra Grammy kazanmaya geldiği zaman, o işte başa bela.

1. Björk

1. Björk

Son derece şüpheli bir durum olsa da, kendine özgü tarzıyla hayranlarını hayran bırakanBjörk‘ün hiç bir Grammy’e sahip olmaması, uykusunu kaçırmıyor mu acaba? Bildiğimiz kadarıyla, bir oda dolusu ödüle sahip birisi. Ama on üç kez Grammy’e aday olan sanatçı, ne yazık ki on üç kez kazanan olarak kendi ismini değil, başkalarının isimlerini duydu. Bu kadar adaylığa sahip olan Björk en çok Grammy’e aday olan beşinci sanatçı olarak tarihe geçmiştir. Bu duruma nazaran şunu belirtmek isteriz ki, hala bir umut var. Bob Dylan‘ın bile  ilk Grammy’sine kavuşması on yedi yılını almıştı.

2. Snoop Dogg

2. Snoop Dogg

Eğer Björk’ün şikayet etmeye nedeni olduğunu düşünüyorsanız, belki size Snoop‘u sunabiliriz. Gerçek adı Calvin Cordozar Broadus, Jr. olan Amerikalı Rapçi Snoop Dog‘un Brian McKnight  ile aynı kaderi paylaştığı on altı adet Grammy adaylığı bulunmakta. Önerimiz? Onur rozeti, Snoop gibi giyin.

3. Guns N’ Roses

3. Guns N’ Roses

Sert rock ve L.A’de sert bir yaşama sahip olan grup ikon olan şarkıları ‘Appetite for Destruction’ albümü ile Grammy tarafından tamamiyle göz ardı edilmiştir. ABD tarihinin en çok satan ilk albümü olarak yer aldı. 1987-88 yıllarında grubun solisti Axl Rose‘un o tatlı çocuksu yüzü ile beraber ‘you were in the jungle, baby, and yeah, you’re gonna die!’ çığlıklarını duyarak geçirdiğiniz bir yıl olarak da tarihe geçmiştir. Grammy durumu anlamadı. Axl ve çocuklar beyaz kuyruklu piyano ile biraz daha görkemli olmaya karar verdiler, Grammy bunu dikkate aldı ve gruba üç adaylık verdi, ama ne yazık ki ödül kazanılamadı. Şunu söylemeliyiz ki, bu zamana kadar Guns N’ Roses bir kez bile ödül alamadıysa bundan sonrada ödül almaları çok düşük bir ihtimal gibi gözüküyor.

4. Patti Smith

4. Patti Smith

İlk albümü olan ‘Horses’dan beri Grammy, Patti Smith‘e bir kez bile olsun adaylık vermedi. Smith ‘sonradan kazanılan tat’ terimini bünyesinde bulunduruyor, punk şair asla ve asla geniş bir kitleye sahip olamayacak. Ama gerçek şu ki, yaramaz birisi olarak da müzik endüstrisinin en görkemli ödülüne de sahip değil. İki kez aday olduğu Grammy’de 1998 yılında Fiona Apple‘a ve 2001’de Sheryl Crow‘a karşı savaşı kaybetmiştir. Ne diyelim, belki bu efsane isim Yaşam Boyu Başarı ödülüne layık görülür.

5. Katy Perry

5. Katy Perry

Zihinlerde yer eden cafcaflı Super Bowl performansından sonra Katy Perry‘e geliyoruz. Bu senenin en büyük sorusu: Perry sonunda tabuları yıkıp Grammy heykelciğini ilk kez evine götürüp götüremeyeceği. Altı yıldır 11 kez kaybetti. Ama Grammy ona bir güzellik yaptı ve Perry’e fazladan En İyi Pop Vocal Albümü ve En İyi Pop Duo/Grup Performanslarında ekstradan iki adaylık verdi. Bize de beklemekten başka çare kalmadı.

6. Tupac

6. Tupac

Tupac‘ın  Grammy Müzesi’nde kendisine ait bir sergisi bulunuyor. Ölümünden sonra dört toplam da 7 adaylığı bulunan ikonik hip hop adamı için bu adaylıkları bir teselli ödülü olarak düşünebilirsiniz. Tupac ne yazık ki bir tane bile bu altın heykelciği evine götüremedi. Nerede California aşkın Grammy?

7. The Notorious B.I.G.

7. The Notorious B.I.G.

Biggie ve Tupac sonsuza kadar bağlı kalacaklar, bu yüzden Big Poppa, Grammy duvarlarını hiçbir zaman kıramadı. Ölümünden sonra üç kez toplamda dört defa Grammy’e aday olan şarkıcı ne yazık ki heykelciğe uzanamadı. En acı veren olay ise, 1998’de En İyi Rap Solo Performansında, Will Smith’in ‘Men in Black’ine yenilmiş olmasıydı.

8. Bob Marley

8. Bob Marley

9. Jimi Hendrix

9. Jimi Hendrix

10. Led Zeppelin

10. Led Zeppelin

11. Nicki Minaj

11. Nicki Minaj

12. Queen

12. Queen

13. Janis Joplin

13. Janis Joplin

14. Iggy Pop

14. Iggy Pop

15. Kid Rock

15. Kid Rock

16. KISS

16. KISS
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın