Görüş Bildir
Haberler
Gözler EPDK'da: Pazartesi Günü Elektriğe Yeni Zam Gelebilir

Gözler EPDK'da: Pazartesi Günü Elektriğe Yeni Zam Gelebilir

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu pazartesi günü yapacağı toplantıyla 1 Ekim tarihinden itibaren geçerli olacak tarifeleri belirleyecek. Toplantı öncesi piyasada yüzde 10-15 arasında bir zam beklentisi olduğu aktarıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye’de, elektrik tarifesi her 3 ayda bir, doğalgaz aylık olarak maliyetleri oluşturan unsurlar dikkate alınarak gözden geçiriliyor. Bu çerçevede, doğalgaz ve elektrik fiyatlarının yeniden hesaplanacağı ve yeni tarifelerin uygulamaya konulacağı yılın son çeyreğine, diğer deyişle 1 Ekim’e sayılı günler kaldı. 

Habertürk'ten Olcay Aydilek'in aktardığı bilgiye göre, doğalgaz tarifesiyle ilgili açıklama geldi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, doğalgaza “kısa vadede” bir zam olmayacağını açıkladı.

Peki, elektrikte bir artış söz konusu mu? Geçen yıl ağustos ayında döviz kurunda yaşanan olağanüstü artışın sonrasında elektrik tarifelerinde aylık artışlar gündeme geldi. İzleyen aylarda indirim de yapıldı. Ardından zamsız bir döneme girildi.

Son zam Temmuz ayında geldi

Son zam Temmuz ayında geldi

Elektrikte son fiyat hareketi, 1 Temmuz’da yaşandı. Elektriğe, 1 Temmuz’dan geçerli yüzde 15 zam yapıldı. Elektrik Üretim AŞ’nin (EÜAŞ),elektrik dağıtım ve perakende şirketlere ikili anlaşmalarla sattığı elektriğin birim fiyatı 20.5 kuruşa çıktı.

EPDK pazartesi kararı açıklayacak

EPDK pazartesi kararı açıklayacak

Elektrik Üretim AŞ’nin (EÜAŞ),1 Ekim’e yönelik “toptan elektrik satış fiyatı” konusunda farklı senaryoları içeren bir çalışma yaptığı ve karar mercilerine sunduğu belirtiliyor.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, 30 Eylül Pazartesi günü toplanacak. Kurul, genelde her hafta perşembe günleri toplanıyor. Bu hafta perşembe günü de bir toplantı yaptı. Pazartesi günü yeniden toplanma kararı aldı. Toplantıda, 1 Ekim’den geçerli gerek toptan, gerek tüketici ya da aboneler yönünden yeni elektrik fiyatları karara bağlanacak.

Haberde aktarılan bilgiye göre, sektör, yüzde 10-15 aralığında bir artışın gündeme gelebileceğine işaret ediyor. Gözler, pazartesi günü EPDK’da olacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
110
33
15
10
8
5
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

kullanmayacağım en sonunda gidip dağa yerleşeceğim mk bu nedir be

Furkan Özer

lan ne uğraştırıyorsunuz bizi . domalın diyin olsun bitsin .

asihancan

reis o evreye çoktan geçtik. kulak arkasına geçtiler sen hala ön sevişmede kalmışsın.

Saffet Filiz

Deprem yaklaşıyor bunlar ölmeden önce son bir kez daha geçirelim diyorlar herhalde.