Görüş Bildir
Haberler
Gözenek Küçültmekten Siyah Noktaları Yok Etmeye: Cildinize Tonik Kullanmanın 10 Faydası

Gözenek Küçültmekten Siyah Noktaları Yok Etmeye: Cildinize Tonik Kullanmanın 10 Faydası

Cilt temizliği için kullanılan toniğin temizlik dışında da birçok faydası bulunuyor. Gözenek küçültmekten cilt sıkılaştırmaya toniğin tüm faydalarını merak edenleri içeriğe alalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cilt için son zamanlarda çokça kullanılan toniklerin ne işe yaradığını herkes çok merak ediyor.

Tonikler kısaca cildi temizlemek için kullanılan ürünler. Toniğin tek faydası bu değil, başka bir sürü faydası da bulunuyor tabii ki.

2. Toniklerin en önemli faydası cildi temizlemek. Cildimiz gün içinde dış etkilere çok açık. Bu yüzden düzenli temizlemek gerekiyor.

Tonikler cildinizi derinlemesine temizlemek için ideal ürünler. İyi bir tonikle cildinizi düzenli temizleyerek kirlerin cildinizde yer etmesini engelleyebilirsiniz.

3. Gözenekleri küçültmek için tonik bakımı şart. Tonikler, gözenekleri küçültmenin yanında sivilce ve siyah noktaların oluşmasını da engelliyor.

Yağlı ciltlerin temel problemlerinden akneler için tonik bakımı mutlaka rutine eklenmeli. Bu sebeple yağlı bir cildiniz varsa özellikle tonik bakımını ihmal etmemelisiniz.

4. Cildinizi temizlerken onaran tonikler ile çok daha yumuşak ve pürüzsüz bir cilde sahip olabilirsiniz.

Cildinizin kullandığınız ürünler sonucunda dengesi bozulabilir. Cilt dokunuzu dengeleyecek bu ürünlerle daha sağlıklı bir cilt mümkün.

5. Toniklerin sıkılaştırıcı etkisi bulunduğu pek bilinmez. Sıkılaştırıcı etkili tonik bakımı ile cildinize daha iyi bakabilirsiniz.

5. Toniklerin sıkılaştırıcı etkisi bulunduğu pek bilinmez. Sıkılaştırıcı etkili tonik bakımı ile cildinize daha iyi bakabilirsiniz.

Her geçen gün biraz daha sarkan cildiniz için tonikleri bakım rutininize ekleyin. Toniklerin bir başka pek bilinmeyen etkisi de peeling. Cildinize peeling etkili tonik ile iyi bir bakım yapabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ciltteki pH dengesi zaman zaman bozulabiliyor. Bu dengeyi korumanın yolu da tonik kullanımı. İyi bir tonik ile cildinizi temizlerken aynı zamanda cilt dengenizi korumanız mümkün.

Cildin aslında kendi dengesi varken kullanılan bazı ürünler sonucunda bu denge bozulabilir. Dengeyi sağlamanın yolu ise tonikleri düzenli kullanmak.

7. Olgun ciltler için toniğin çok önemli bir faydası daha var. Tüm faydalarının yanında sadece bu faydası için bile tonikleri bakım rutinine eklemeye değer.

Düzenli kullanım sonucunda tonikler, olgun ciltlerin temel problemi kırışıklıkların oluşumu yavaşlatıyor. Yine tonikler, yaşlandıkça ciltte meydana gelen lekeler üzerinde de etkili.

8. Toniklerin en önemli etkilerinden biri de nemlendirme etkisi. Özellikle kuru bir cildiniz varsa cildinizin nemlenmesi için tonik kullanmanız gerek.

Kuru ve hassas ciltlerin en büyük problemi ciltteki nem eksiği. Düzenli tonik kullanımı ile cildiniz için gerekli nemi sağlayabilirsiniz. Tonikler, cildi nemlendirirken aynı zamanda beslenmesine de yardımcı oluyor.

9. Kullandığınız tüm cilt ürünlerinin daha iyi emilmesini sağlamak için tonik kullanmak gerekiyor.

Cildinize kullandığınız serumların veya bakım ürünlerinin daha iyi etki etmesi için bu bakım ürünlerini kullanmadan önce cildinizi tonikle temizleyin.

10. Herkes size solgun olduğunuzu söylüyorsa tonik kullanmayı deneyin. Tonikler, tüm faydalarının yanında canlı bir cilde sahip olmanıza yardımcı oluyor. Canlı bir cilt için tonikleri asla ihmal etmeyin.

Ferah ve taze bir cilt görünümü için tonik bakımınızı mutlaka rutininize ekleyin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pınar Taşik

Gerçekten de ciltle alakalı her derde deva bir ürün tonik, favorim ise the purest solutions markasının ürünü olan tonik çünkü zaten çok güzel bir formül iken... Devamını Gör

Diğdem Çakır

Makyaj malzemelerine ve birçok nemlendirici ürünlerine vs alerjim var. Acaba sürsem bir sorun olur mu? Sivilcelerimi sıkmayı çok seven birisi olduğum için fa... Devamını Gör