Görüş Bildir
Haberler
Göz Altlarınızdaki Yorgun Görünümden Kurtulmanızı Sağlayacak 10 Yöntem

Göz Altlarınızdaki Yorgun Görünümden Kurtulmanızı Sağlayacak 10 Yöntem

İrem Coşkun
16.12.2022 - 12:07

Uzun çalışma saatleri, düzensiz beslenme, uykusuzluk ve daha pek çok etken cildimizin yorgun görünmesine neden oluyor. Cilt üzerinde bu yorgunluk belirtileri de ilk olarak göz altlarında ortaya çıkıyor. Biz de göz altlarınızı canlandırmak ve yorgunluk belirtilerini azaltmak için uygulayabileceğiniz yöntemleri sizler için derledik 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Düzenli uyku çok önemli.

Düzenli uyku, yalnızca cilt bakımımız için değil, vücut sağlığımız için de oldukça önemli. Her yetişkinin günde en az 8 saat uyuması gerektiğini unutmayın. Kendinize uygun saat aralıklarını belirleyin ve uykunuzu alarak güne başlayın. Bu, tüm yorgunluk belirtilerini azalmaya yardımcı olacaktır.

2. Göz altlarınıza buz uygulayın.

Her sabah kalktığınızda buz kalıbından aldığınız bir adet buzu yüzünüzde, özellikle göz altlarınızda yavaş yavaş gezdirin. Bu, hem sabah yorgunluğunuzu alacak hem de göz altı torbalanmasını önleyecektir.

3. Düzenli beslenin.

Bu yoğun tempoda düzenli beslenecek vakti bulamıyorum diyorsanız öncelikle hayatınızdan kesinlikle çıkarmanız gereken besinleri hatırlatalım: rafine şeker, beyaz un ve işlenmiş gıda. Bunun dışında mümkün olduğunda meyve ve sebze tüketmeye başlarsanız yalnızca göz altlarınızda değil cildinizde ve vücudunuzda oluşacak olan değişimi de fark edeceksiniz.

4. Cilt bakımınızı ihmal etmeyin.

Cilt yapınıza ve yaşınıza uygun olan göz çevresi kremlerini mutlaka kullanın ve cilt bakımı rutininizden eksik etmeyin.

5. Göz altı maskelerini kullanın.

5. Göz altı maskelerini kullanın.

Tıpkı cildiniz gibi göz çevresini de nemlendirmek oldukça önemli. Bu nedenle günlük bakım rutininizde kullandığınız göz altı nemlendiriciniz haricinde haftada 1 defa bu göz altı maskelerini uygulayarak daha canlı bir görünüm elde edebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kafeini azaltın.

Evet, kahve belki sizi gün içinde rahatlatıyor olabilir ama unutmayın ki özellikle az su içiyorsanız kafeini azaltmanız gerekiyor. Çünkü fazla kahve tüketimi sizi canlandırmak yerine daha yorgun görünmenize neden olabilir.

7. Bol su için.

Kahve tüketimi demişken bol su içmeye değinmeden olmaz. En güzel ürünleri kullanıp cildiniz için en iyi bakımı yaptınız fakat şunu unutmayın bunların hepsi birer rutin. Yorgunluk belirtilerini azaltmak ve daha dinç hissedip öyle görünmek için bol bol su içmeyi ihmal etmeyin.

8. Doğru makyaj tekniklerini öğrenin.

Göz altlarımdaki bu yorgun görünümü kısa vadede nasıl yok ederim diyorsanız orada devreye doğru makyaj teknikleri geliyor. Ten renginize uygun olarak kullanacağınız kapatıcılar ile bu sorunu geçici olarak çözebilirsiniz.

9. Göz makyajınızı temizlemeden uyumayın.

Sanırım artık makyajını temizlemeden uyuyan kalmamıştır ama biz yine de hatırlatalım. Özellikle yoğun bir göz makyajı yaptıysanız sakın bu makyajı silmeden uyumayın. Aksi takdirde ertesi gün Joker gibi uyanırsınız bizden söylemesi.

10. Bilgisayar ve telefon ekranına fazla bakmayın.

Birçoğumuzun işi bilgisayarlarla evet ama çalışırken her saat en az 10 dakika ara vererek gözlerinizi dinlendirin. Çünkü bilgisayar ve telefon ekranlarından yayılan ışınlara maruz kalmak uzun süreli yorgunluk görünümüne ve özellikle göz altı halkalarının oluşmasına neden olabilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın