Görüş Bildir
Haberler
Görüntüler Ortaya Çıktı, Suç Ortağı İtiraf Etti: Eskişehir'de Kameralara da Yansıyan Tecavüz Girişimine Beraat

etiket Görüntüler Ortaya Çıktı, Suç Ortağı İtiraf Etti: Eskişehir'de Kameralara da Yansıyan Tecavüz Girişimine Beraat

Batuhan
20.04.2018 - 11:27 Son Güncelleme: 20.04.2018 - 15:07

Eskişehir’de, geçen yıl evine doğru yürüyen E.A. (20) adlı kadın, sokak ortasında saldırıya uğradı. Polis kamera görüntülerini izleyerek, genç kadının T.D. (33) ve liseli O.U (17) tarafından takip edildiğini tespit etti. Genç kadının cep telefonunu çalan O.U.’ya ‘hırsızlık’ suçundan 2.5 yıl ceza verilirken, T.D. cinsel istismar suçundan beraat etti.

Hürriyet'ten İsmail Saymaz'ın haberine göre, tehdit ve yağma gibi 30’u aşkın suçtan sabıkası bulunan T.D., O.U.’nun ifadesine göre E.A.’ya önce sözlü saldırıda bulundu. 

Ardından O.U.’ya “Geriden gel” dedi. Daha sonra arkasından yaklaşarak, E.A.’nın ağzını kapattı. Bağırarak yardım isteyen E.A., telefonunu düşürdü. T.D., bağırmaya devam eden E.A.’yı beş metre uzaklıktaki garajın kapısına götürerek cinsel saldırda bulundu.

O.U., bu sırada kadının telefonu alıp, olay yerinden ayrıldı. Çığlıklar üzerine pencereye çıkan vatandaşlar E.A.’yı apartman önünde belden aşağısı çıplak halde buldu.

Kamera görüntülerinde iki saldırganın saat 01.54’ten itibaren genç kadını takibe başladıkları görülüyor

Kamera görüntülerinin incelenmesi sonucunda E.A.’nın yalpalayarak T.D. ve O.U.’nun yanından geçtiği, iki saldırganın geriye dönerek baktığı ve saat 01.54’ten itibaren genç kadını takibe başladıkları görüldü.

'Beni yere yatırıp tecavüz etmeye kalkıştı'

'Beni yere yatırıp tecavüz etmeye kalkıştı'

Mağdur E.A. ise ifadesinde, “Yalnız başıma evime yürürken, tanımadığım iki kişiyle karşılaştım. Arkamdan ne kadar geldiler hatırlamıyorum. Tek hatırladığım daha iri olan şahsın ağzımı kapatıp beni yere yatırıp tecavüz etmeye kalkışmasıdır” dedi.

5 ay tutuklu kalan T.D.’ye ‘nitelikli cinsel saldırı ve cebir kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından dava açıldı.

5 ay tutuklu kalan T.D.’ye ‘nitelikli cinsel saldırı ve cebir kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından dava açıldı.

‘Nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs’ suçundan hapis cezası verilmesi istendi.

‘Nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs’ suçundan hapis cezası verilmesi istendi.

Savcılık mütalaasında T.D.’nin E.A.’nın ağzını kapatıp yolun karşısındaki kuytu garajın önüne götürerek, cinsel saldırıya teşebbüs ettiği savunuldu.

Mağdurun kıyafetinde saldırganın  DNA’sının bulunduğu belirtildi. Bu veriler ışığında ‘nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs’ suçundan hapis cezası verilmesi istendi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatları da T.D.’nin cezalandırılmasını talep etti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatları da T.D.’nin cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme son duruşmada “suçu işlediğinin sabit olmaması” nedeniyle sanığın oybirliğiyle beraatine hükmetti. 

Bu karara savcı itiraz ederek, T.D.’ye ceza verilmesini talep etti.

'Suçluları ve sapıkları sokağa salıyorlar'

'Suçluları ve sapıkları sokağa salıyorlar'

E.A.’nın avukatı Pınar Çelik Arpacı, karara isyan ederek, “Cinsel suçlarla mücadele etkin bir ceza sistemiyle olur. Suç makinesini suçsuz buldular. Suçluları ve sapıkları sokağa salıyorlar” dedi.

Yargının kararı sosyal medyanın gündeminde...

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
852
267
99
26
8
7
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sedat Yılmaz

bu kararları veren hakimlerin acilen psikolojik teste sokulmaları gerekiyor. testi geçemeyenleri tımarhaneye, testi geçenleri hapishaneye göndermek gerek.

putumku

Adalet yok. Bu kaçıncı? Siyasilere laf etsen anında içeri atarlar ama cinsel saldırıya ceza yok. Adalet yok.

alper arslan

adalet var uygulayıcısı yok.

Eminegül Akbulut

En güzelini tecavüz etmeye kalkışan şahsı öldüren kadın yapmış şimdi iyiki de öldürmüş dedim . Hakimlere bırakırsak işimiz zor ..Böyle ortalıkta serbestçe d... Devamını Gör