Görüş Bildir
Haberler
Görsel İkizinin İşlediği Suç Dolayısıyla Masum Olduğu Halde 17 Yıl Hapis Yatan Adam

etiket Görsel İkizinin İşlediği Suç Dolayısıyla Masum Olduğu Halde 17 Yıl Hapis Yatan Adam

Rinascita
14.06.2017 - 02:19

Bazen hiç bir şey yapmamış olsak dahi sadece bir insana tıpatıp benzemek bile başımıza dert açabilir. ''Abi sen birine benzettin galiba.''  cümlesinin kalıplaşmasına sebep olan bir olaydır bu aslında. Bu talihsiz insanın başına açılmış dert çok daha büyük bir boyutta... 

Kansas ceza evinde 17 yıldır işlemediği bir suç için tutuklu olan Richard Anthony Jones isimli mahkum, suçun kendisine tıpatıp benzeyen biri tarafından işlendiğinin ortaya çıkması ile serbest bırakıldı. Jones, ceza evine 1999 yılında Kansas Roeland Park'ta işlenen bir soygun sebebiyle gönderilmişti. Telegraph'ın derlediği bu talihsiz adamın geç de olsa mutlu son ile biten hikayesini sizler için düzenledik.

Kaynak: http://www.telegraph.co.uk/news/2017/...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Jones, olay günü soygun yerinde olmadığını vurgulamıştı.

Jones, olay günü soygun yerinde olmadığını vurgulamıştı.

Jones, duruşmada soygun günü Kansas City'de kız arkadaşı ve diğer aile üyeleri ile birlikteydi. Olay yerinde onunla alakalı hiçbir kanıt, DNA ya da parmak izine rastlanmamıştı. Fakat görgü tanıklarının ifadelerine göre mahkum edildi ve 19 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

Her şeyin başladığı o sabahtan itibaren sürekli yapılan itirazların bir sonuca varmamasıyla serbest kalma umudunu tamamen yitirmişti. Jones bu konu hakkında: ''Tüm itirazlarım reddedildi. Bu benim için zorlu bir yolculuktu.'' dedi. 

2015 yılında, Midwest Masumiyet Projesi kapsamında haksız yere ceza evinde olan mahkumlara yardım etmek amacıyla çalışmalar yürüten bir grup araştırmacı Rick adındaki bir şahsın Jones'a tıpatıp benzediğini fark etti. Araştırmacılar Ricky'i takip ettiler ve olay yerinin 10 km kadar yakınlarında yaşadığını gördüler. Jones bu durum üzerine: ''Fotoğrafa baktığımda her şeyi daha iyi anladım.'' dedi.

Jones'un avukatları yargıca, mağdura ve iki görgü tanığına Jones ve Ricky'nin fotoğraflarını gösterdi. Hiç kimse fotoğrafları birbirinden ayırt edemedi.

Jones'un avukatları yargıca, mağdura ve iki görgü tanığına Jones ve Ricky'nin fotoğraflarını gösterdi. Hiç kimse fotoğrafları birbirinden ayırt edemedi.

Yargıç serbest kalma talebini kabul etti ve Jones perşembe günü nihayet özgürlüğüne kavuşmuş oldu. Avukatları: ''Richard Jones, apaçık bir adaletsizliğe karşı sağlam deliller sunmuştu.'' diyerek serbest bırakılma talebinin doğruluğunu savundular ve sözlerine ''Bay Jones, görgü tanıklarının ifadeleri üzerine hüküm giydi. Doğal olarak bu ifadelerin kusurlu ve güvenilmez olabileceği de ispatlanmış oldu.'' şeklinde devam ettiler.

Jones, diğer adamın fotoğrafının bulunmasının, samanlıkta iğne bulmaya benzediğini düşünüyor.

Jones, diğer adamın fotoğrafının bulunmasının, samanlıkta iğne bulmaya benzediğini düşünüyor.

Jones, Kansas City Star'a, ''Ben şansa inanmam, kutsanmış olduğumu düşünüyorum.''  şeklinde bir açıklamada bulundu. Suçu işlediğini kabul etmeyen, Jones'un görsel ikizine karşı ise herhangi bir ceza dosyası oluşturulmamıştı. Dava üzerinde çalışan bir avukat da bu benzerliğin ne kadar şaşırtıcı olduğundan bahsetti. Jones; ''Şimdi hapishane dışındaki bir hayata uyum sağlama süreci başlayacak. Çocuklarımın yanına döndüğüm için çok mutluyum.'' dedi. Jones'un avukatı Alice Craig: ''Herkesin bir görsel ikizi vardır. Neyse ki biz Jones'un kini bulduk.'' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
343
104
69
39
36
34
17
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
victor shole

Utanmadan bulduk demiş birde. Ulan adamın ömrü gitmiş, ne bulmasından bahsediyorsun sen? Allah korusun abi, gerçekten çok korkunç bir durum. Kendimi yerine k... Devamını Gör

deli-sabit

17 yıl ne demek... İnsan vicdan azabı çeker, gidip itiraf edeyim der. Bir insanın hayatını çalmışsın. Yazıklar olsun.

theCENK

Ve bu adamlar tonla kriminoloji dizileri, filmleri falan yapıp pazarlıyorlar bize...