Görüş Bildir
Haberler
GoPro'ya Yeni Rakip: Re

GoPro'ya Yeni Rakip: Re

Batuhan
09.10.2014 - 10:10

Kendi kategorisinde lider konumda olan aksiyon kamerası GoPro'ya her geçen gün yeni rakipler geliyor. Bunlardan biri de akıllı telefon üretici HTC'nin RE ismini verdiği ürün oldu.

Son yıllarda altın çağlarını yaşayan aksiyon kamerası pazarında GoPro'nun hakimiyeti bulunsa da irili ufaklı birçok markanın bu tarz ürünü satılıyor. Sony'nin Action Cam modeliyle rekabetin kızıştığı pazarda yer almak isteyen bir diğer marka da HTC oldu.

Tayvanlı akıllı telefon üreticisi HTC, RE adını verdiği aksiyon kamerasını duyurdu. Ters L harfine benzeyen bir tasarımı olan kamera 16 Megapiksel fotoğraf çekebiliyor. Saniyede 30 kare Full HD video kayıt edebilen üründe bütünleşik olarak 820 mAh bir pil bulunuyor.

IPX7 standardında su geçirmeyen bir gövdeye sahip olan ürün su altında da kullanılabiliyor. Bluetooth, Wi-Fi (802.11b/g/n) ve microSD bellek yuvası gibi özellikleri bulunan aksiyon kamerasının ABD fiyatı 199 dolar olarak açıklandı.

146 derece görüş açısı sunan kamera yakında piyasaya sürülecek iOS ve Android uygulamaları üzerinden de kontrol edilebilecek. Aynen GoPro'da olduğu gibi taşıma ve bağlantı aksesuarları bulunan RE'nin önümüzdeki günlerde satışa sunulması bekleniyor.

GoPro'ya rakip olabilir

Aksiyon kamerası alanının en büyük markası olan GoPro'nun en uygun modeli HERO'nun fiyatı 129 dolar. Ancak HERO'da kablosuz ağlara bağlanma özelliği bulunmuyor. Bu yüzden uygulama üzerinden cep telefonu yardımı ile kontrol edilemiyor. Ancak daha pahalı üst modellerinde bu özellik mevcut. RE ise 199 dolara bu özelliği sunduğu için biraz daha avantajlı bir konumda yer alıyor.

Kaynak: HTC

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/gop...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0