Görüş Bildir
Haberler
Google, Sürücüsüz Otomobilini Tanıttı!

Google, Sürücüsüz Otomobilini Tanıttı!

WeBeyn
28.05.2014 - 15:38

Google, Sürücüsüz Otomobilini Tanıttı!

Daha önce sürücüsüz otomobil çalışmalarını sergileyen Google, kendi tasarladığı ilk sürücüsüz otomobilini resmi olarak tanıttı.

Google’ın sürücüsüz otomobili, kurucu ortak Sergey Brin tarafından yönetilen Google X’in bünyesinde geliştiriliyor. Google tarafından tasarlanan sürücüsüz otomobile iki kişi binebiliyor ve otomobil, şirketin mühendisleri tarafından hazırlanan yazılım sayesinde bilgisayar üzerinden yönetiliyor. Araç içerisinde debriyaj, fren ve gaz pedalı yer almıyor. Maksimum olarak 25 mil hıza ulaşabilen Google’ın sürücüsüz otomobilinin gelişim sürecine devam edilecek.

Daha önce Lexus ve Toyota Prius gibi prototiplerle bu konudaki çalışmalarını sergileyen Google, duyurduğu sürücüsüz otomobilinin henüz prototip olduğunu ve önümüzdeki yaz aylarında 100 tane üretim yapılmasının planlandığını belirtiyor. Google, sürücüsüz otomobilleriyle daha güvenli araçların yollarda olmasını planlıyor ölümlerin büyük oranda azalacağını söylüyor.

Paylaşılan istatistiklere göre ABD’de her sene 30 binden fazla kişi trafik kazasında hayatını kaybediyor. Dünya genelinde de oldukça fazla olan bu durum, ne yazık ki Türkiye’de de yüksek.

WeBeyn.com

Kaynak: http://www.webeyn.com/google-surucusu...

Google'ın Sürücüsüz Otomobili

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın