Görüş Bildir
Haberler
Google Project Fi ile Kesintisiz İnternet

Google Project Fi ile Kesintisiz İnternet

Batuhan
09.07.2015 - 13:44
İçeriğin Devamı Aşağıda

Eskiden sadece internet devi dediğimiz Google , artık teknoloji ve internet devi diye geçiyor.

Bir arama motoru olarak hayatımıza giren Google , bizden öğrendiği verileri çok güzel değerlendirdi ve onlara kattığı yeniliklerle son 20 yılı şekillendiren şirketlerden biri oldu.

Google'ın en önemli özelliği ise sürekli yeni geliştirmelerle kendini yenilemesi ve kendini tekrarlayan bir şirket haline dönüşmemesi.

Google'ın yaratıcı ve gelecek için önemli projelerinden bir tanesi Project Fi, yani Fi projesi.

Google'ın küresel olarak internet servis sağlayıcısı olma arzusunu ortaya koyan ve yaygın kullanıma geçmesine az bir süre kalan en iddialı projelerden bir tanesi. Tabii bu projeyi destekleyen bir diğer proje de Google Loon Project .

Google , Project Fi ile beraber şimdilik 120 ülkedeki pek çok operatörle anlaşarak sizlere global operatör desteği sunuyor.

Project Fi kullanıcıları, sadece bir operatörün müşterisi değil, Google'ın müşterisi olacak.

Google, hazırladığı algoritmaya göre lokasyonlarda en hızlı olan internet şebekesini / baz istasyonunu kullanacak ve bu şebekeler hangi operatöre aitse ona ödeme yapacak. Tabii aynı zamanda Google Project Fi yapısını destekleyen WiFi noktalarına yakın olduğunuz zaman otomatik olarak algılanacak ve 3G / 4G yerine WiFi üzerinden konuşmaya ya da veri kullanımına devam edeceksiniz.

Yani siz Google'a aylık bir fatura ödeyeceksiniz. Tıpkı operatörlere aylık yaptığımız ödemeler gibi. O da anlaştığı operatörlerden alt yapı kiralayarak size hizmet sunacak.

Bu projenin avantajı, internetin ve iletişimin iyi olduğu sistemin anında anahtarlanarak size sunuluyor olması.

ABD'deki algoritma basitçe anlatılmış. WiFi ağı ile beraber, T-Mobile ve Sprint operatörünün kaynağı Project Fi'da buluşuyor. Project Fi, bulunduğunuz X bölgesinde hangi kaynak ideal güçteyse, onu kullanıyor.

Hem WiFi hem de hücresel bazlı düşünün. Hücresel kısmında ülkemizde x şehrinde Turkcell iyi, y şehrinde Avea iyi, Z şehrinde de Vodafone iyi. İşte siz hangi şehirdeyseniz, en iyi hıza sahip operatörden servis alacaksınız.

Bu geçişler otomatik olarak, Google'ın hazırladığı sistem tarafından kullanıcılara hissettirilmeden gerçekleşecek.

Evet Skype var. Eskiden MSN Messenger vardı. Yani sesle görüşme bilgisayarlarda yıllardır vardı. Ama şimdi Project Fi ile beraber gerçek telefonla konuşma deneyimini bilgisayar ve tabletlerden de sağlayabiliyorsunuz.

Dediğimiz gibi artık SIM karta ve operatöre gerek yok. Wireless üzerinden de iletişim kurabilen Project Fi, bilgisayar ve tabletleri de telefonlaştırabiliyor.

Google Project Fi şimdilik ABD'de kullanılıyor. Nexus 6'nın Project Fi sürümünün henüz hala deneysel diyebileceğimiz seviyede kullanıldığı ama pek çok kullanıcı tarafından benimsendiği ve düzgün çalıştığı görülüyor.

ABD'de Project Fi Basic aylık ücreti 20 Dolar. Yani bu hizmete katılım ücreti her ay 20 Dolar . Daha sonra alacağınız aylık 3 GB'lık internet paketi için ödeyeceğiniz ücret ise 30 Dolar. Yani 3 GB internetli Google Project Fi maaliyeti, Amerika için 50 Dolar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kendi ülkenizde sınırsız konuşma ve hala inatla SMS kullananlar için mesajlaşma desteği sunuluyor. 3 GB internet hakkınızı da söylemiştik.

Google'ın sunduğu bir diğer güzel hizmet ise, kullanmadığınız veriyi bir sonraki aya aktarması. Diyelim 3 GB hakkınızın 1 GB' ını kullanmadınız. Önümüzdeki ay veri kullanım hakkınız otomatik olarak 4 GB'a çıkıyor.

Kotanızı doldurursanız da ABD'de internet hızınız 256 kbps sınırlamasına tabi tutuluyor.

Uluslararası görüşmelerde Google'a göre uygun fiyatlı ek ödemeler yapılacak. Yani ödediğimi 50 dolara dahil değil. Ama abone olduğunuz için indirimli konuşma fırsatını yakalıyorsunuz.

Şimdilik bu sisteme ABD'de kayıt olanlar Türkiye'ye geldiklerinde kullanım sağlayabiliyorlar fakat Türkiye'de ikamet edenlerin Google Project Fi kullanma imkanları henüz yok.

Google'ın tam anlamıyla Türkiye'de servislerini sunmadığını biliyoruz. Project Fi henüz daha proje aşamasında bir sistem. Ne zaman tam olarak hayata geçer, geçtikten sonra da Türkiye'ye gelir merak konusu.

Shiftdelete

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
1
1
0
0
0