Görüş Bildir
Haberler
Google'ın Doodle'ı Ünlü Fizikçi Alessandro Volta

Google'ın Doodle'ı Ünlü Fizikçi Alessandro Volta

Batuhan
18.02.2015 - 10:20 Son Güncelleme: 31.05.2022 - 13:47
İçeriğin Devamı Aşağıda

Google'ın özel günlerde hazırladığı Doodle logoları uzun bir süredir klasik olmuş durumda. Artık birçok özel gün ve olayın yıldönümü öncesi 'Acaba Google nasıl bir Doodle hazırlayacak?' sorusu soruluyor.

Dünyanın en büyük arama motoru da bu istekleri karşılıksız bırakmayarak ilginç çalışmalarla internet dünyasını renklendiriyor.

Google'ın bu gece yarısı yayına giren yeni Doodle'ı ise pilin mucidi olaran ün salan İtalyan fizikçi Alessandro Volta için. Google, pilin mucidinin 270. doğum gününü unutmadı ve bunu için bir Doodle yayınladı.

Google'ın Alessandro Volta için yayınladığı özel Doodle'da pile vurgu yapılmış durumda. Pilin dolmasıyla birlikte yanan Google logosu ile firma Alessandro Volta'yı anmış oluyor.

Doodle'a tıkladığınızda ise Alessandro Volta'nın Google'daki arama sonuçlarına erişebiliyorsunuz.Alessandro Volta Kimdir?

İtalyan bir fizikçi olan Volta, 1774 yılında dünyaya geldi. İlk olarak statik elektrik üretebilen elektroforu icat eden Alessandro Volta, 1776 ve 1778 yılları arasında gazlarım kimyası ile çalıştı.

Metanı keşfeden ünlü fizikçi 1778 yılında metan tecrit etmeye başladı ve daha sonra elektrik potansiyelini ve yükünü ayrı ayrı inceledikten sonra birbirlerinin bağlantılı olduğunu keşfetti. Bu Volta'nın kapasitans yasası olarak adlandırıldı. Elektrik potansiyelinin birimi ise Volt olarak isimlendirildi.

1779 yılında deneysel fizik profesörü olan Volta, bu mevkisini kırk yıl korudu. 1800'de, Galvani ile yaşadığı profesyonel anlaşmazlık sonucu, ilk elektrik pili olan, devamlı olarak elektrik akımı yaratan Voltaik pili icat etti. Volta denemeleri sonucunda, en etkili metal çiftinin çinko bakır ikilisi olduğunu tespit etti.

ShiftDelete.Net

Kaynak: http://shiftdelete.net/googlein-doodl...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın