Görüş Bildir
Haberler
Google Algoritması

Google Algoritması

26.03.2014 - 17:12 Son Güncelleme: 26.03.2014 - 17:43

Google Algoritması

Google’ın asıl amacı yapılan aramalarla ilgili en doğru sonucu kişilere ulaştırmaktır. Tabi bu aramalarla ilgili sonucu kullanıcılara ulaştırmadan, kullanıcı davranışlarını analiz etmesi en önemli başlangıç noktasıdır.

Google, henüz insanların yaptıkları aramayı sonuçlarla kıyaslaması mümkün olmadığından semantik bir arama gerçekleştirememektedir.

Arama motorları algoritmalarını değiştirdikçe, bu algoritmalar mutlaka birçok siteyi olumlu veya olumsuz etkileyecektir. Arama motoru sonuçları, 200′ü aşkın farklı kritere bağlıdır. Dolayısıyla hem bu kriterlere yönelik düzenlemeler, hem de her kelimede farklı bir rekabet düzeyinin olması sebebiyle kriterlerin bu sektörlerde yoğun şekilde etkili olması arama motoru algoritmasını daha da karmaşık hale getirmektedir. Bu karmaşıklık bazı durumlarda sorunlara yol açabilmektedir.

Google bu sorunları fark ettikçe algoritmasında çeşitli güncellemeler yaparak sorunları en aza indirgemeye çalışır. Dolayısıyla, algoritmalardan etkilenme veya etkilenmeme durumu tamamen algoritmanın hedef aldığı kriterlere bağlı bir sıralamamız varsa veya yan etkiler sebebiyle beklenmedik durumlarda oluşur.

Kaynak: http://www.oyunhafizasi.com/google-al...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın