Görüş Bildir
Haberler
Gökkuşağının Kızılı’ndan Onur Yürüyüşü’ne çağrı

Gökkuşağının Kızılı’ndan Onur Yürüyüşü’ne çağrı

ulaş deniz taylan türk
27.06.2014 - 16:30 Son Güncelleme: 27.06.2014 - 18:28

Gökkuşağının Kızılı’ndan Onur Yürüyüşü’ne çağrı

Sosyalist LGBT (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans) örgütü Gökkuşağının Kızılı, bu sene 12. kez düzenlenen Onur Yürüyüşü’ne katılım çağrısı yaptı. Geçtiğimiz yıl Haziran Direnişi’yle birleşen yürüyüşe bu sene yüz bine yakın katılım bekleniyor.

(soL-Haber Merkezi) Gökkuşağının Kızılı (GK) tarafından “Eşitlik ve Özgürlük İçin Onur Yürüyüşü'ne!” başlığı ile yapılan çağrıda AKP iktidarında LGBT’leri hedef alan hak ihlallerinin, sürgünlerin ve nefret cinayetlerinin hız kesmediği, LGBT'lerin okullarından, iş yerlerinden, evlerinden, mahallelerinden atılarak yalnızlığa mahkûm edildikleri belirtildi.

Açıklamada LGBT’lerin yaşadıkları sorunun kaynağında kapitalizmin yattığı, homofobinin ve transfobinin işçi sınıfını bir de cinsel kimlikler üzerinden böldüğü, emekçilerin bölünmesinin kapitalistlerin çıkarına olduğu vurgulandı. Heteroseksist düzenin sadece LGBT’lerin değil tüm ezilen kesimlerin özgürlüğünün kısıtladığı, dolayısıyla ayrımcılığa karşı mücadelenin ortak verilmesi gerektiği belirtildi.

Çağrının tam metni şöyle:

Eşitlik ve Özgürlük İçin Onur Yürüyüşü'ne!Varlıkları görmezden gelinen LGBT'ler (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans) ülkemizde her türden baskıyı göğüsleyerek yaşamak zorunda kalıyorlar. LGBT'leri hedef alan hak ihlalleri, sürgünler ve nefret cinayetleri hız kesmiyor. Barınma, eğitim ve çalışma hakları gasp edilen translar, iş güvencesiz ve geleceksiz bırakılıyor.LGBT'ler okullarından, iş yerlerinden, evlerinden, mahallelerinden atılarak yalnızlığa mahkum ediliyor. Gerici AKP iktidarı LGBT'leri gizliliğe mahkûm etmeye, gizliliğe boyun eğmeyenleri ise marjinalleştirmeye çalışıyor.Sorunun kaynağını biliyoruz. Kapitalizm homofobi ve transfobi olmadan, işçi sınıfını bir de cinsel kimlikler üzerinden bölmeden yapamaz. Ayrımcılığın her türlüsü emekçileri böler, bir avuç kapitalistin dışında kimsenin çıkarına değildir.Varlıkları inkâr edilen, görünür olduklarında ayrımcı söylemlerin ve fiziksel şiddetin hedefi haline gelen, örgütlenmelerinin önüne engeller çıkarılan LGBT'ler artık sokakta, işyerlerinde, okullarda seslerini yükseltiyor, gökkuşağı bayrağı her yerde dalgalanıyor.Heteroseksist düzen yalnız LGBT'lerin değil herkesin özgürlüğünü kısıtlıyor. Kapitalizmin azgın sömürsüne direnen işçilerlerin yanındayız. Erkek egemen sistemin ezdiği kadınlarla kol kola yürüyoruz. Asimile edilmeye çalışılan Alevilerin mücadelesi bizim de mücadelemiz. Haziran'da iktidarın karşısına birlikte dikildik, kurtuluşumuzun bu birlikteliğe bağlı olduğunu biliyoruz.LGBT realitesini görmezden gelen, eşit yurttaşlık haklarımızı tanımayan, bizlere yönelik baskı ve şiddet politikası yürüten heteroseksist-kapitalist düzene ve AKP faşizmine karşı 29 Haziran günü yüz bin kişinin katılımıyla görkemli bir Onur Yürüyüşü düzenlenecek.AKP'ye boyun eğmeyen tüm LGBT'leri ve ayrımcılık karşıtlarını Onur Yürüyüşü'ne Gökkuşağının Kızılı saflarında katılmaya, homofobiye ve transifobiye olan öfkemizi birlikte haykırmaya, bu sene üçüncüsünü oluşturacağımız 'Eşitlik ve Özgürlük Korteji'nde yanyana yürümeye davet ediyoruz.Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz!Toplanma yeri: İstiklal Caddesi Mis Sokak, 16.30İrtibat: 0551 7072247 / gokkusagininkizili@gmail.com__

Kaynak: http://haber.sol.org.tr/soldakiler/go...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0