Görüş Bildir
Haberler
Gökçen Erdoğan Yazio: Ne Sandık Ne Sanmadık

etiket Gökçen Erdoğan Yazio: Ne Sandık Ne Sanmadık

Dr.Gökçen Erdoğan
23.05.2021 - 15:03 Son Güncelleme: 23.05.2021 - 16:07

Ben siyasetçi değilim. Hayatımın hiçbir döneminde herhangi bir seçimi kazanmak, herhangi birinin tercihini değiştirebilmek, oyunu alabilmek için yapmayacağım bir şeyi vaat edebileceğimi sanmıyorum. Nihayetinde herkes dağıldığında, kendinizle kalırsınız. Ve benim kendi yalanlarıma, kaypaklığıma tahammül edebilecek biri olmadığım çok açık. Ben bir şeyin doğrusunu fark ettiğimde, eğer yanlışında ısrar etmişsem, eşimi uyandırıp yanlışımı kabul edip onunla paylaşarak ancak rahat nefes alarak uyuyabilen biriyim. Aksi halde yastık kuş tüyü olsa bana taş gelir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bir işi uzmanına bırakmak isterim ya da. Düsturum bir bilene danışmak ve güvenmek üzerinedir.

Bir işi uzmanına bırakmak isterim ya da. Düsturum bir bilene danışmak ve güvenmek üzerinedir.

“Her işi ben yapayım”daki gizli kibri sevmem. Ben, benim işimi en iyi yapmakla yorarım kendimi. İsterim ki birileri de bana hadsizlik etmesin. Güvenip teslim olmakla, temkinli olmak arasındaki o ince çizgide cambaz oldum yıllardır ama asla bir lafım, bir diğerini yutacak bir canavara dönüşmez beslenerek. Ben doğrularla öğrenmeleri üst üste koyup inşa ederim içindeki insanı ve hatalarım faydası büyük yolluktur bana. 

Bilmem ne kadarını anlatabildim ama bunlardan yola çıkarak, bu ülkede bildiğim ve bildiğimden şaşmadığım şeyler için verdiğim mücadelede yalnız bırakılmak umurumda değil. Çünkü kaç milyon izlenmem olursa olsun bu hayatta, evde iki çift göz var ki onların bana bakınca gördüğü her şeyden mühim. Evlat yetiştirirken kendinizi büyütmeniz gerekiyor önce. Prensip sözcüğünü çok sevmesem de karşılayabilecek o geliyor aklıma birden, ben prensipsiz bir yaşamı da duygudan yoksun biçimde akılcı bir yaşamı da, yaşamak diye tercih etmem. Yola çıktıklarını yolda bulduklarına değişme hadisesi ise bazen yavan kalır hayatta. Değişmen gerekir istemesen de. Çünkü mesele safi yola birlikte çıkmak değil, yolda birbirine inanmak ve yoldaki çukurdan tümsekten birbirini korumaktır biraz da. İçi boş bir vefa duygusu vefa sayılmaz; küçük hesaplarla borçlandırarak geçinmektir olsa olsa. 

Yolum güzel. Yolumda bir seçim kazanmak peşinde değilim. Yolumda her kim hak ederse o kalır yanımda. Ve ben payıma düşen herkesi ve her şeyi hak etmeye düşkün bir payda. 

Unutursam hatırlatın. 

Instagram

Twitter

Web

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın