Görüş Bildir
Haberler
Öğrencisine Gizli Kamera Tuzağı Kurduğu İddia Edilen Okul Müdüründen Haberlere Erişim Engeli

Öğrencisine Gizli Kamera Tuzağı Kurduğu İddia Edilen Okul Müdüründen Haberlere Erişim Engeli

Emre Ordu
20.06.2023 - 20:45 Son Güncelleme: 20.06.2023 - 20:48

Çankırı'daki bir lisede kız öğrencisini güvenlik kamerası bulunan makam odasında giyinmeye zorladığı iddia edilen müdür, haberi yapan Sözcü 18 gazetesi için mahkemeye başvurdu. Müdür, internet sitesinde Çankırı ile ilgili haberlerin yayınlandığı sayfa için toptan erişim engeli talebinde bulundu. Mahkeme bu talebi kabul etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

14 Haziran’da Çankırı yerel gazetelerinden Sözcü18’de yayımlanan habere göre Çankırı 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi Müdürü Abdullah Cengiz, 12. sınıf öğrencisi bir kız çocuğunu yanına çağırarak kıyafetlerinin eski olduğunu söyledi ve yeni kıyafetler vererek makam odasında üzerini değiştirmesini istedi. 

“Müdür Cengiz'den öğrenciye skandal talimat: Git odamda soyun!” başlıklı haberde, kız öğrencinin 'Yarın yeni kıyafetleri giyer gelirim' cevabını kabul etmeyen Cengiz’in, içerisinde güvenlik kamerası bulunan makam odasının anahtarını vererek 'Hayır! Yarın olmaz! Şimdi git odamda giyin' dediği belirtildi.

“Bunun üzerine Müdür Cengiz’in makam odasına giderek kıyafetlerini değiştiren 12. sınıf öğrencisi, odadaki güvenlik kamerasını fark etti. Durumu ailesine bildiren öğrenci sinir krizi geçirdi. Ailesinin okula gelmesi üzerine tartışma büyüdü ve okula polis çağrıldı. Olaya polisin de müdahil olmasıyla yapılan incelemede kameranın çalışmadığı öne sürülerek konu kapatıldı” ifadelerinin yer aldığı haber üzerine Cengiz harekete geçti.

Mahkemeden erişim engeli kararı

Mahkemeden erişim engeli kararı

Free Web Turkey'in haberine göre, okul müdürü, haberin yayımlandığı gün olan 14 Haziran’da Çankırı Sulh Ceza Hakimliğine başvurdu ve bahse konu haber nedeniyle “kişilik hakları”nın ihlal edildiğini öne sürüp erişim engeli talep etti. 

Ancak Cengiz, ilgili haber linki için değil, Sözcü18’in Çankırı yerelindeki haberlerini paylaştığı “Çankırı Gündemi” sayfası için toptan bir erişim engeli talep etti. 

Cengiz’in talebi 15 Haziran’da kabul gördü ve bahse konu haberin de yer aldığı “Çankırı Gündemi” sayfası için erişim engeli kararı verildi. Sözcü18 gazetesi ise karara itiraz etti.

Kaydını aldırdı

Kaydını aldırdı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sözcü18’in ilgili haberine göre olayın mağduru 17 yaşındaki kız öğrenci okuldan kaydını aldırdı. Öğrencinin eğitim hayatına başka bir lisede devam ettiği belirtildi.

Valilik inceleme başlattı

Sözcü18 gazetesinin özel haberinin Çankırı'da ses getirmesinin ardından Çankırı Valiliği de iddialar hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
126
36
7
6
6
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mamamia

sapığa, katile bı yaptırım yok ama yaptığı iğrençliklere erişim engeli var böyle yapınca ak pak oluyor di mi p**evenkler

yengegeldikmi

Peki okul müdürüne ne olmuş? Onunla ilgili haber yok? Ona da inceleme başlatılmış mı?

Enkidu An

akp adamı olduğu için milli eğitim bakanlığına tayini istenmiş olabilir

nur sert

bu olaylar niye hergun artiyor. ogretmeni polisi kime guvenicez artik ?