Görüş Bildir
Haberler
Gişe Rekorları Kırıp Çok Beğenilmelerine Rağmen Günün Sonunda Fazlasıyla Abartılan Filmler

Gişe Rekorları Kırıp Çok Beğenilmelerine Rağmen Günün Sonunda Fazlasıyla Abartılan Filmler

Merhaba. Bazı filmler dünya çapında büyük beğeni toplamış olsa da bu Reddit kullanıcıları için bu pek de geçerli değil. Avatar'dan Frozen'a kadar çok hasılatlı bir sürü yapım Reddit radarına takılmış durumda. Bu içerikte Reddit kullanıcılarının çok abartılı bulduğu filmleri listeledik. Kullanıcıların düşünceleri kişisel olsa da çoğu aynı konularda hemfikir.

Bakalım siz neler düşünüyorsunuz? Detaylar içerikte!

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Avatar (2009)

10. Avatar (2009)

2009'da vizyona giren Avatar, döneminin teknolojik açıdan en gelişmiş filmlerinden biriydi ve dünyaya harika 3D film tasarımının neler yapabileceğini gösterdi. Zaten yönetmen James Cameron'un 237 milyon dolarlık muazzam bir bütçeyle çektiği bu filmden başyapıt olmaması beklenemezdi. Ancak filmin hikayesi Reddit için o kadar da standartları karşılamıyor. Göz alıcı çekim kalitesine rağmen Reddit kullanıcıları filmin olay örgüsünün klişe olduğu konusunda hemfikirler.

9. The Notebook (2004)

9. The Notebook (2004)

Her romantizm meraklısı izleyicinin kutsal kitabı gibi artık bu film. Şüphesiz filmi izleyenler Ryan Gosling'in karşısına geçip unutulmayacak o sahneyi yeniden yaşamak isterdi. Ancak Reddit bu filmin de biraz abartılmış olabileceğini iddia ediyor. Reddit kullanıcısı biri, ikisi arasında hiçbir kimya veya romantizm olmadığından sitem etti. Bazıları filmde yaşananlara aşk diyebilir ancak Redditliler karakterlerin aşkını başarısızlığa mahkum ve zehirli bir ilişki olarak tanımlıyor.

8. Gravity (2013)

8. Gravity (2013)

Avatar'a çok benzeyen Gravity, mükemmel görsel çekimleriyle lanse edilen başka bir filmdi ve 100 milyon dolarlık bir bütçesi vardı. Gravity de bu bütçenin hakkını verdi ve sinemalarda 700 milyon doları aşan gişe hasılatı yaptı, 7 Oscar kazandı. Reddit kullanıcıları filmin görsel bir şölen olduğu konusunda hemfikir olsalar da olay örgüsü hakkında aynı şeyi düşünmüyorlar. Kullanıcılara göre olay örgüsü sürükleyici değildi, hikayede boşluklar vardı ve vasatın altındaydı. Hatta bazı Reddit kullanıcıları filmdeki bazı bilimsel yanlışlıklara dikkat çekerek olayların temel fizik yasalarına uymadığını bile söyledi.

7. The Irishman (2019)

7. The Irishman (2019)

Bir filmin yapımcılığını Martin Scorsese yapıyorsa ve kadrosunda Robert De Niro, Al Pacino ve Joe Pesci'nin yer aldığı yıldızlar varsa aksiyon dolu sahneler beklemek normaldir ancak bu filmde bunlara yer yok. The Irishman, işte tam da bu yüzden Reddit kullanıcıları için büyük ölçüde abartılan filmler arasında yer aldı. İzleyiciler için kırılma noktası olan sahneyse Robert De Niro'nun bir adamı döverken görüldüğü bir sahnenin üstünde çok oynanmış olması ve Robert De Niro'nun adamı hiç tekmelemediğinin bariz ortada olması.

6. The Greatest Showman (2017)

6. The Greatest Showman (2017)

2017'de vizyona giren ve Michael Gracey'nin ilk yönetmenlik denemesi olan The Greatest Showman, mükemmel performansları, prodüksiyonu ve görselleriyle yüksek puan alan bir müzikaldi. Film, bir şovmen olan ve Barnum & Bailey sirkinin kurucusu olan P.T.'nin hayatına dayanan biyografik bir dramadır. Film seyircilerden beğeni toplasa da, Reddit kullanıcıları filmdeki çatışmaların çözümünün aşırı basitliğine dikkat çekti. Kullanıcılar müziği ve performansları beğenirken, aynı zamanda Barnum'un tasvirinin gerçekçi olmadığını ve filmin onu korkunç bir insanken bir anda yücelttiğini savundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Frozen (2013)

5. Frozen (2013)

2013'ün en çok hasılat yapan filmi olan Frozen, o yıl çok revaçtaydı ve yakında çıkacak olan Disney animasyon filmleri için örnek oldu. Film her yerdeydi ve yoğun bir şekilde ticarileştirildi. Filmin müziği kışın vazgeçilmezi haline geldi. Ancak Reddit kullanıcıları en çok hasılat yapan film olsa da, Frozen'ın orijinal Disney filmlerinin yakınından geçemeyeceğini dile getirdi. Film çocukları hedef alsa da bazı kullanıcılar olay örgüsünü saçma olarak nitelendirdi.

4. Crash (2004)

4. Crash (2004)

2004'te vizyona giren ve Paul Haggis tarafından yönetilen Crash, Haggis'in Los Angeles'ta arabası kaçırıldığında başına gelen gerçek bir olaya dayanan kişisel bir filmdi. Film ticari bir başarıydı ve 6,5 milyon dolarlık bir bütçeyle 98 milyon doları yakaladı. Ancak kullanıcılar, filmin yüksek reytinglerinden ve ticari başarısından pek memnun değildi. Filmi 'liseli senaryosu' olarak tanımlayan vardı. Diğerleri olay örgüsünün zorlandığını ve filmin 78. Akademi Ödülleri'nde En İyi Film Oscar'ını hak etmediğini iddia etti.

3. Pretty Woman (1990)

3. Pretty Woman (1990)

Başrollerini Julia Roberts ve Richard Gere'in paylaştığı bir başka 90'lar romantik komedi klasiği olan Pretty Woman, 1990'da en çok hasılat yapan filmlerden biriydi. Altın kalpli seks işçisinin zengin iş adamına aşık olduğu romantik komediyi Reddit kullanıcıları alaya aldı. Filmin alışılmadık konusu ve parçaların kendiliğinden yeri oturması yüzünden Külkedisi hikayesinden başka bir şey olmadığını dile getirdiler. Ayrıca filmin bu kadar yüksek puan almasının tek sebebinin de Julia Roberts olduğuna inanıyorlardı.

2. Titanic (1997)

2. Titanic (1997)

James Cameron'ın gişe rekorları kıran bir diğer filmi Titanic, 1997'de gösterime girdiğinde romantizm ve trajedinin simgesi olmuştu. Filmin ticari başarısı o kadar büyüktü ki, Avatar'dan önce milyar dolara ulaşan ilk film oldu. Geminin batmasının yüzüncü yıl dönümü münasebetiyle 2012'de Titanik'in 3 boyutlu bir versiyonu da piyasaya sürüldü ve bu da filmin değerine değer kattı. Ancak bu, onu fazlasıyla abartılmış bir film olarak gören Reddit halkını durdurmuyor. Bazı kullanıcılar hikayeyi budalaca ve sevimsiz olarak nitelendirdi. Redditliler olay örgüsünün zayıf olduğunu düşünüyor ve son zamanlarda internetteki komik memslere bakacak olursak izleyiciler döşeme tahtasında ikisi için de yeterli alan olduğunu artık biliyorlar.

1. Grease (1978)

1. Grease (1978)

Grease, 70'lerin en ikonik romantik komedi müzikallerinden biriydi ve hatta o dönemde en çok hasılat yapan müzikal oldu. Olivia Newton-John ve John Travolta arasındaki yaz aşkı, unutulmayan bir film müziğiyle hafızamızda yer aldı. Ancak yüksek reytinglere ve ticari başarıya rağmen Reddit kullanıcıları, bugüne kadar en çok abartılan filmlerden biri olmaya devam ettiğini iddia ediyor. Redditliler, filmin iyi olmadığı konusunda hemfikir. Bazıları şarkıların sevimsiz olduğunu söylerken birçoğu, genç olduğu varsayılan karakterlerin 30 yaşındakiler tarafından canlandırıldığına dikkat çekiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Peki sizce en çok abartılan filmler hangisi? Yorumlarınızı bekliyorum.

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
34
20
12
10
4
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın