Görüş Bildir
Haberler
GIF'in Mucidi Steve Wilhite Yaşamını Kaybetti! Steve Wilhite Kimdir? Kaç Yaşında, Neden Hayatını Kaybetti?

GIF'in Mucidi Steve Wilhite Yaşamını Kaybetti! Steve Wilhite Kimdir? Kaç Yaşında, Neden Hayatını Kaybetti?

CansinA
24.03.2022 - 12:06

İnternet üzerinde en çok kullanılan unsurlarından biri de GIF. Geçmişi çok eskilere dayanan GIF'in mucidi Steve Wilhite'tan kötü haber geldi. Hayatını kaybeden Wilhite'ın kaç yaşında ve neden öldüğü ise merak edilen konular arasında. Sosyal medyada şaka, tepki vermek için ve 'meme' olarak kullanılan GIF'ler tüm dünyada popüler hale gelmişti. Geçmişte çok fazla kullanılan GIF'ler günümüzde o kadar popüler olmasa dahi hâlâ daha kullanılıyor. Bu büyük icadıyla tanınan Wilhite, kaç yaşında, neden öldü? Detaylar haberimizde...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sosyal medyayı bir dönem sallayan GIF'lerin mucidi Steve Wilhite, bugün hayata veda etti. Yaşamını yitirdikten sonra sosyal ağlara kazandırdığı GIF'ler sayesinde tanınan Wilhite'in neden ve kaç yaşında yaşamını yitirdiği araştırılıyor. İşte detaylar...

Steve Wilhite Kimdir?

Steve Wilhite Kimdir?

Stephen E. Wilhite 3 Mart 1948 tarihinde dünyaya gelmiştir. CompuServe'de çalışan ve daha önceki Unisys'e ait LZW algoritmasından GIF görüntü dosyası biçimini uyarlayan ekipte Mühendislik Lideri olan Amerikalı bilgisayar bilimcisi olarak başlamıştır. PNG geçerli bir alternatif haline gelene kadar GIF, İnternet'teki 8 bit renkli görüntüler için fiili standart haline gelmiştir.

Wilhite'ın CompuServe'deki ekibi, 1987'de GIF'i (Grafik Değişim Biçimi) geliştirmişti. 2016'ya gelindiğinde, biçim web sitesi tasarımında, sosyal medya gönderilerinde, iş akışı belgelerinde ve nasıl yapılır kılavuzlarında yaygın olarak kullanılmaya başlanmıştı. 

Wilhite'ın adı, GIF kısaltmasının telaffuzuyla ilgili tartışmalarda sık sık gündeme geliyor.  'Oxford İngilizce Sözlüğü her iki telaffuzu da kabul ediyor,' denildiği zaman, Wilhite;  'Yanılıyorlar. Yumuşak bir 'G', 'jif' olarak telaffuz ediliyor. Hikayenin sonu.'  Yani amaçlanan telaffuz, kasıtlı olarak Amerikan fıstık ezmesi markası Jif'i yansıtıyor .

Wilhite, 14 Mart 2022'de Ohio , Milford'daki evinin yakınındaki bir hastanede COVID-19 nedeniyle 74 yaşındayken hayatını kaybetti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın