Görüş Bildir
Haberler
Gıdalarla İlgili Yüzyıllardır Söylenen, Doğru Bilinen 13 Yanlış

Gıdalarla İlgili Yüzyıllardır Söylenen, Doğru Bilinen 13 Yanlış

İyi bildiklerimiz kötü, kötü bildiklerimiz de aslında masum olabilir mi? Çoğumuzun beslenmeyle ilgili kanıksadığı bazı yanlış durumları derledik.

Kaynak: 1, 2

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Şeker ve karbonhidrat obeziteye yol açar.

1. Şeker ve karbonhidrat obeziteye yol açar.

Bazı insanlar obeziteye neden olabileceği inancı nedeniyle şeker ve karbonhidratlardan kaçınırlar. Ancak bu ikisini de hiç tüketmiyorsanız vücudunuzu, çalışmasına yardımcı olması için ihtiyaç duyduğu pozitif enerjiden mahrum edebilirsiniz. Bu yüzden ölçülü olarak tüketirseniz size yeterli enerjiyi verebilir. Asıl obezite nedeni, egzersiz yapmadığınız için enerji olarak yakmadığınız yüksek şeker ve karbonhidrat içeriği yüksek gıdalara aşırı bağımlılıktır.

Ancak kan şekeri yüksekse, daha bilinçli olmanız ve yediğiniz yiyeceklerde dikkat etmeniz gerekir.

2. Yumurta kalp için iyi değildir.

2. Yumurta kalp için iyi değildir.

Yumurta sarısının yüksek kolesterol içerdiğinden kalp krizine neden olabileceği söylenir ancak uzmanlar sağlıklı insanların günde bir yumurta tüketmesinin herhangi bir soruna yol açmayacağı görüşündeler.

Kalp için gerçekten kötü olan başlıca gıdalar, trans yağ veya doymuş yağ bakımından zengin olan yiyeceklerdir.

3. Çiğ gıdalar, içerisinde bulundurdukları temel enzimlerle daha iyi sindirilirler.

Bazı insanlar sebzelerini pişirmezler çünkü ısının sindirime yardımcı olan temel enzimleri kaybettireceğine inanırlar. Ancak uzmanlar, bu enzimlerin, insanların sağlığı için değil, bitkilerin yaşaması için gerekli olduğunu söylüyor. Ayrıca vücut, yediğiniz yiyeceğe bakılmaksızın verimli şekilde enzimler üretir.

4. Gece alınan kalori gündüz alınandan daha fazladır.

Fizyolojik olarak, kalori alımınız geceleri otomatik şekilde artmaz. Ne zaman yediğinize bakılmaksızın aynı sayılır. Bununla birlikte, size kilo aldıran şey, kalori yönünden zengin besinler yediğiniz ve enerjiyi yakmamanızdır çünkü aldığınız kaloriyi yakmanız gereken zamanda uyuyor olacaksınız.

5. Meyve suyu detoksu sağlıklı şekilde, hızlıca kilo verdirir.

5. Meyve suyu detoksu sağlıklı şekilde, hızlıca kilo verdirir.

Kilonuzu yönetmek için sadece meyve suyu içtiğinizde, vücudunuzdaki besin dengesinden mahrum kalırsınız. Uzmanlar, kilo vermenin hızlı bir yolu diye bir şey olmadığını söylüyor. Bunun yerine, yiyecek alımınızı doğru miktarda protein, yağ, karbonhidrat, meyve ve sebze ile dengelediğiniz sağlıklı bir yaşam tarzına alışmanız gerekir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Organik gıdalar her zaman en iyisidir.

Organik gıdalar, böcek ilaçları gibi kimyasallardan arındırılır. Dolayısıyla, insanlar bu yiyecekler için daha fazla para öderler, çünkü organik olmayan yiyeceklerden daha sağlıklı ve daha güvenli kabul edilmektedirler. Ancak bazı organik gıda yazılı ambalajlarda bulunan gıdalardaki kimyasal oranı sıfır değildir.

7. Kahverengi şeker beyaz şekerden daha sağlıklıdır.

7. Kahverengi şeker beyaz şekerden daha sağlıklıdır.

Beyaz şekeri kahverengi şekerle değiştirmeniz istenebilir. Ancak uzmanlar, ikisi arasında gerçekten bir fark olmadığını söylüyor. Aslında, kahverengi şekeri de fazla tüketirseniz, kan şekeri seviyenizi yükseltebilir, şişmanlık riskinizi artırabilir.

8. Her gün 1 elma yerseniz doktor yüzü görmezsiniz.

Elma sağlıklı bir meyvedir. Ancak hiçbir somut kanıt, her gün bir elma yemeniz durumunda doktora olan ziyaretlerinizi azaltmanıza yardımcı olacağını göstermez. Yine de düzenli tüketimi size bazı faydalar sağlayabilir.

9. Glutensiz beslenmek herkes için iyidir.

Glutensiz beslenmek yalnızca çölyak hastalığı ve gluten intoleransı tanısı olanlar için iyidir.

10. Baharatlı gıdalar ülsere neden olur.

10. Baharatlı gıdalar ülsere neden olur.

Aslında, ülsere neden olan şey mideye saldıran bakterilerdir. Helicobacter pylori (H. pylori) adı verilen bakterilerden dolayı bu durum gelişebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Deniz tuzu diğer tuzlara göre daha yararlıdır.

11. Deniz tuzu diğer tuzlara göre daha yararlıdır.

Her tuzdan günlük almamız gereken sodyumu aldığımız sürece aralarında hiçbir fark yok. Hatta deniz tuzu denizdeki atıkların zararlı maddelerini içerebileceğinden daha zararlı bile olabilir.

12. Yuttuğunuz sakızı sindirmek 7 yıl sürer.

Mide sakızı diğer yiyeceklerle aynı şekilde sindirmese de sindirim sisteminizdeki aynı yollardan geçer.

13. Tavuk derisi zararlıdır.

13. Tavuk derisi zararlıdır.

Yağlı olduğu için insanlar tavuk derisinin zararlı olduğu hep söylenen bir durum. Buna karşın bilim,  tavuk derisinin %55 kalp dostu doymamış yaş olduğunu söylüyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
107
17
16
13
8
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Tyliebee

#11 öyle denmesinin sebebi deniz tuzunda sodyum haricinde diğer faydalı minerallerin de bulunması yalnız.

Selma somun

e bi karar verin artik