Görüş Bildir
Haberler
Geri Takılmak Üzere Kafatasının Bir Kısmı Alınan Kadının Kemik Parçaları Çöpe Atılmış

Geri Takılmak Üzere Kafatasının Bir Kısmı Alınan Kadının Kemik Parçaları Çöpe Atılmış

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde eşine az rastlanır bir ihmal meydana geldi. 2 yıl önce beyin kanaması nedeniyle ameliyata alınan Tuğba Yılmaz'ın kafatasının bir bölümü geri takılmak üzere alındı. Alınan parçaların geri takılması için hazırlık yapılırken parçaların çöpe atıldığı ortaya çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Giresun’un Görele ilçesinde yaşayan 47 yaşındaki Tuba Yılmaz, yaklaşık 2 yıl önce geçirdiği beyin kanaması sonucu beyni zarar gördü ve konuşma yeteneğini kısmi olarak yitirdi. Eşinin başından geçen olayı anlatan Tuğba Yılmaz’ın eşi İsmet Yılmaz, “Eşim 14 Ağustos 2020 tarihinde beyin kanaması geçirdi. Acilen Trabzon’da bulunan KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’ne götürdük. Acil ameliyata alındı ve bir günde üst üste üç tane ameliyat geçirdi. Ameliyat sonrası kafatası kemiğini aldılar. Daha sonra ameliyatını gerçekleştirdiler, kafatasının üçte biri alındı. Görevliler kafatasını hastanenin buzdolabına koydular. Üç ay sonra takılacağını söylediler ama aradan geçen yaklaşık bir yıl sonunda aradılar ve hastaneye yatışımızı yaptık. Eşimin kafasından çıkartılan kemiğin takılmasını beklerken, kafatası kemiklerinin olmadığı yere plastik takacaklarını söylediler. Öğrendik ki eşimin kafatasından çıkartılan kemik bozulması sonucu çöpe atılmış. Bizde bu konuyu yargıya taşıdık. Eşim ameliyat olamadığı için psikolojisi aşırı derecede bozuldu, durup dururken ağlamaları başladı. Yapmak istediğini yapamayınca ağlıyor' dedi.

Hastane hakkında dava açıldı

Hastane bir açıklama yapmadı

Hastane bir açıklama yapmadı

Öte yandan ameliyat sonrası Tuğba Yılmaz’ın kaybolan kafatasıyla ilgili iddialarla ilgili Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi yetkilileri konunun yargıda olduğu için bir açıklama yapmak istemediklerini dile getirdiler.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
60
24
10
7
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
darria

Şu kadının gözyaşlarının sebebi olan herkesin başından musibet eksik olmasın. Sen ülkendeki düzgün doktorları kovarsan geriye böyle sorumsuz çürükler kalır i... Devamını Gör

Vengo

bu yorumu yazmak için üşenmedim açtım bir hesap, böyle bir olayda bile o kahkaha, kalpli göz emojisine basan pislikler dilerim sizin kafa kemiğiniz değil kom... Devamını Gör

Emre Cengiz

Bozulması çok büyük bir ihmal ama protez üretilip takılabilir. Hastanenin şu andan itibaren tüm maddi sorumluluğu alıp gereğini yapması lazım.