Görüş Bildir
Haberler
Aşkı İçin Dağları Delen Adam Dashrath Manjhi'nin Enteresan Hikayesi

Aşkı İçin Dağları Delen Adam Dashrath Manjhi'nin Enteresan Hikayesi

zeynep ece kalkan
14.07.2014 - 13:16 Son Güncelleme: 14.07.2014 - 14:30

Dashrath Manjhi, 22 yıl uğraşarak, azmederek dağı delip bir yol yaptı. Hemşehrilerinin, çalışırken ona yemek ve su getirmesine rağmen dalga geçmeleri ve deli demeleri de bitmiyordu fakat yol bittiğinde insanlar onu kutsadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Trajik bir hikaye... Karısı yaralandığı zaman, hastaneye yetiştiremedikleri için ölünce Manjhi köyünde başka kimsenin bu sebepten dolayı ölmesini istemedi ve en yakın hastaneye dağların içinden geçen kısa bir yol yapmaya başladı.

Ona tek bir kişinin dağı oyamayacağını söylemelerine rağmen Manjhi onlara kulak asmadı ve çalıştı...

1960'tan 1982'ye kadar, 35 yaşından 57 yaşına kadar Manjhi durmadan çalıştı ve sonunda 110 metre uzunluğunda ve 8 metre derinliğinde bir yol yarattı. Yeni yol ise hastaneyle köy arasındaki 71 kilometrelik mesafeyi 15 kilometreye indirdi.

Yeşil okla gösterilen bu yol bir futbol sahasından biraz daha uzun olmasına rağmen ve hastaları taşımayı çok daha kolay hale getiriyor. İnsanların hayatını kolaylaştırıyor...

Yol bitince ona deli demeyi bıraktılar ve 'Dağ Adam' diyerek kutsadılar. Yerel hükümet onun adına bir yola ve hastaneye Dashrath Manjhi adını vermeyi teklif etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Köyün sağlığı Dashrath Manjhi'ye, bu kutsal adama borçlu...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
4
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
cglrclk

SEVABIN DİBİNE VURMUŞ

Pasif Kullanıcı

Cennetten arsa tapusunu garantilemiş. İyi insan.