Görüş Bildir
Haberler
General Motors, Hackerlara Yardım Çağrısında Bulundu

General Motors, Hackerlara Yardım Çağrısında Bulundu

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sürücüsüz arabaların kullanımı arttıkça, güvenlik sorunları da araba üreticilerinin ilgi odağı haline geliyor.

Fiat Chrysler Automotives’in araçlarından birinin otoyolda hacklenmesi sonucu araba kontrolünün tamamen kaybedilmesinden sonra General Motors da bu konuda bir önlem almaya karar vererek hackerlardan arabalarındaki sistem açıklarını bildirmelerini rica etti.

Eğer müşteriler, hackerlar ve “araştırmacılar” sistemde zayıf bir nokta tespit ederlerse, bunu otomobil üreticisi şirkete ybersecurity@gm.com’dan mail atarak doğrudan iletebilirler.

Sistem açıklarını ortaya çıkaran iyi niyetli hackerlar, geçtiğimiz günlerde bir Tesla’yı hacklemenin ne kadar güç olduğundan bahsetmişti. Sonunda sistemi kırdıklarında ise bunu medyada açıklamadan önce araba üreticisine durumu bildirdiler. GM da buna benzer bir yardım almayı ümit ediyor.

FCA aracının başına gelen, trafikte araba kontrolünü kaybeden bir arabanın felakete davetiye çıkarmasından ötürü oldukça tehlikeli bir olaydı. Bu arabalar otoyoldan umumi yola çıktığında hacklenme olasılığı, hackerların araçları tam anlamıyla otomobil drone’ları haline getirmesi anlamına geldiği için şüphesiz daha büyük endişe uyandıracaktır.

Kaynak: http://mashable.com/2015/10/07/gm-rep...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
1
0
0
0