Görüş Bildir
Haberler
Genelkurmay: Operasyonlar Sürecek

Genelkurmay: Operasyonlar Sürecek

Ulaş
19.12.2015 - 15:25

Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçesinde sokağa çıkma yasakları sürerken Genelkurmay Başkanlığı, güvenlik güçlerinin dört gündür süren tank destekli operasyonlarının devam edeceğini duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türk Silahlı Kuvvetleri bugünkü (TSK) açıklamasında, Şırnak'ın Cizre ve Silopi'de devam eden operasyonları kapsamında dört günde Cizre'de 69, Silopi'de 6 PKK'lının öldürüldüğünü belirtti.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da Şırnak'a gidip operasyonlarla ilgili brifing aldı ve birlikleri denetledi.

Orgeneral Akar'a, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Jandarma Genel Komutanı Organerali Galip Mendi ve 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti de eşlik etti.

Cizre'de 3 sivil hayatını kaybetti, 1 asker şehit oldu

Cizre'de 3 sivil hayatını kaybetti, 1 asker şehit oldu
i.cnnturk.com

Akar, Cizre'deki operasyon sırasında çıkan çatışmada hayatını kaybeden uzman çavuş Serkan Has'ın da cenaze törenine katıldı.

Genelkurmay Başkanlığı, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada 'Bölgede yürütülen operasyonlar kamu güvenliği tesis edilinceye kadar azim ve kararlılıkla sürdürülecektir' denildi.

Açıklamada, 'Operasyon icrası esnasında öncelik, güvenlik güçlerimizin ve bölgede yaşayan sivil halkın can güvenliğinin sağlanmasıdır' mesajı verildi.

TSK, ayrıca dün Kuzey Irak'taki Zam ve Hakurk bölgelerinde PKK hedeflerine de hava harekâtı düzenlendiğini duyurdu.

Silopi ve Cizre'de yaklaşık 10 bin güvenlik görevlisinin katılımı ve tank desteğiyle yürütülen operasyonlar devam ediyor.

Kurşunların isabet etmesi sonucu da 30 yaşındaki Hediye Şen, 25 yaşındaki Doğan Aslan ile dün gece 15 yaşındaki İbrahim Akhan hayatını kaybetti.

Operasyonların, Cudi, Nur, Sur ve Yafes mahallelerinde yoğunlaştığı bildirildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
48
6
4
3
0
0
0